S dolaskom leta u fokus stavljamo kako što brže i učinkovitije osvežiti svoj izgled, a u tome često veliku ulogu igra puder.

Oni sa masnom, mešovitom i problematičnom kožom, znaju koliko je neprijatno kada prosijaju, a naročito u trenucima kada je od presudnog značaja da izgledaju besprekorno.

Šminkanje problematične kože ume da bude stresno i frustrirajuće, a kako to ubuduće ne bi bio slučaj, dovoljno je da u svoj neseser uvrstite puder koji je namenjen vašem tipu kože.

Istražili smo tržište i pronašli najbolje pudere za masnu kožu s kojima nema bojazni od prosijavanja!

Vichy Dermablend 3D correction

Ovaj proizvod zaslužuje da se nađe prvi na listi jer je jedan od mojih ličnih favorita kada su puderi za masnu kožu u pitanju. Umiruje kožu i bori se protiv pojave pigmentacijskih nepravilnosti, a pored zavidne pokrivne moći oduševila me je činjenica da ne prosijava ni nakon 12+ sati, kao i to da ne stvara osećaj maske na licu.

Umiruje kožu i bori se protiv pojave pigmentacijskih nepravilnosti.
Vichy 

Max Factor Facefinity All Day

Takođe, veoma postojan tečni puder koji uspešno prekriva sve nesavršenosti na licu. Uz Vichy, jedna je od onih pudera za koji se hvata kada mi je potrebno da puder izgleda besprekorno više sati. Odlično podnosi i snimanja, kao i sve događaje koji trpe reflektore. Ima visoku moć prekrivanja, a daje mat rezultat na licu – ulivajući vam samopouzdanje svakoga dana.

Veoma postojan tečni puder koji uspešno prekriva sve nesavršenosti na licu.
Foto: Max Factor 

La Roche Posay Toleriane Teint

Definitivno omiljeni francuski brend La Roche Posay koji mi uvek prvo pada na pamet kada je reč o osetljivoj koži. Ne samo što je ovaj brend fenomenalan u nezi kože, već su im i puderi vrhunski. Ovaj, po teksturi, lagan puder kontroliše sjaj i pruža mat završnicu zahvaljujući vrhunskom sastojku koji ceo dan apsorbuje ulje.

Ne samo što je ovaj brend fenomenalan u nezi kože, već su im i puderi vrhunski.
La Roche-Posay 

Loreal Paris Infaillible Matte 24 Cover

Srednje gustine, možda i tečniji za moj ukus, ali to je upravo ono što čini da ovaj puder ne stvara osećaj težine na licu. Prekrivanje je srednje do potpuno što znači da je jedan sloj dovoljan za dnevnu šminku, dok dva daju savršenu pokrivnu moć za izlaske. lepo se blenda, prilično je postojan i što je najvažnije - od njega nećete prosijati.

Prekrivanje je srednje do potpuno što znači da je jedan sloj dovoljan za dnevnu šminku.
Loreal 

Maybelline Fit Me Matte

Najpovoljniji, ali ne najmanje vredan, te nikakve veze nema ni to što se nalazi na poslednjem mestu ove liste. Ukoliko se borba protiv sjaja i minimiziranje pora nalazi na vrhu liste vaših prioriteta, ovaj puder je definitivno za vas. Lagana tekstura ga svrstava u red podloga savršenih za svaki dan, a prosijavanje na čelu ili obrazima kontorlisano je odličnim mat finišom.

Lagana tekstura ga svrstava u red podloga savršenih za svaki dan.
Maybelline