Ukoliko vam je bio potreban znak da načinite promenu i skratite vašu dugu kosu ili vam je pak nedostajalo malo inspiracije za stilizovanje kratke kose - ne brinite.


Uz savete profesionalnih frizera, saznali smo više o kratkim frizurama za dame starije od 40 godina koje su veoma moderne i laskave. Ukoliko i dalje sumnjate, u nastavku pogledajte kako elegantne holivudske glumice nose ovaj trend i iskopirajte njihove frizure u ovim vrelim, julskim danima.

1. Asimetrični Lob

Asimetrični lob ili bob sa teksturom je „odličan izbor za žene u zrelijim godinama", objašnjava Gina Rivera, frizer slavnih, jer je savršen spoj klasičnog, ali i dalje modernog izgleda. "Uklanjanje dužine kose, [dodaje] pokret i stvara mladalačku privlačnost."
Kada je u pitanju stilizovanje, Rivera napominje da „teksturisanje kose“ stvara „mogućnost da se uklone neki od oštećenih vrhova i težine što će takođe doneti više života kosi“.


Ghanima Abdulah ističe da je bočni razdeljak (kao što se vidi ovde na Charlize Theron) dodat „da bi se stvorio veći volumen na vrhu glave“, a ova frizura je odlična za prikrivanje opadanja na temenu glave.

2. Stepenasti pixie-cut

Brojne ličnosti iz pop kulture, od princeze Diane preko Wynone Raider do Halle Berry učinile su nam pixie cut primamljivim. „Kako starimo, naša kosa ima tendenciju da se proređuje i tamni, stoga su redovno šišanje, zabavna frizura, [i] možda neki tretmani za svežu boju i sjaj, odličan recept za održavanje mladalačkog izgleda." Abdulah se slaže i naglašava da je stepenasti pixie-cut jedan od najboljih načina da privučete više pažnje na vaše lice.


Uopšteno govoreći, pixie-cut koji "dodaju volumen su veoma kratko sečeni pozadi, malo duži oko ušiju, a najduži na vrhu.“


3. Razbarušeni bob sa bočnim šiškama

Prema Galvao-u, jedna od univerzalno laskavih frizura za žene u 40-im je raščupani, talasasti bob sa šiškama. Frizer objašnjava: „Oblik je obično više pravougaoni ili kvadratni, što donosi sofisticiraniji izgled uz minimalistički stil".
Kao što se vidi na Glenn Close, ovaj stil može dati strukturu finijim, tanjim i prirodno ravnijim pramenovima.


Dakle, ove su tri frizure koje često biraju poznate ličnosti i žene koje žele da istaknu svoje oči, jagodice i sjaj lica!

Bonus: ove frizure ne izlaze iz mode nikada!