Malo šta se može uporediti s onim osećajem koji dobijete kada se našminkate (šta god da ta svakodnevna šminka podrazumeva), pogledate se u ogledalo i osmehnete se iz čistog zadovoljstva.

Nekim devojkama taj osećaj dolazi tek nakon nanošenje pudera, a ukoliko ste ljubitelji istog sigurni smo da ste u svojoj potrazi za onim pravim isprobali raznorazne formulacije.

Ipak, da više ne biste bespomučno tragali za onim koji će vam biti favorit duže od jedne bočice, važno je napomenuti da pre odabira pudera treba da znate svoj tip kože. Ovo je važno kako vam se ne bi dešavalo da prosijate ili da vam se puder hvata za suve delove na koži, a do toga može doći ukoliko ne koristite puder namenjen vašem tipu.

Tako da ukoliko imate masnu kožu, koja je uz to skona bubuljicama i aknama, na pakovanju pudera potražite reči kao što su ‘oil-free’, ‘oil-control’, ‘non-comedonic’ i ‘mattifying’.

Ipak, teži zadatak imaju oni sa suvom i osetljivom kožom koji znaju koliko je pronalazak odgovarajućeg pudera težak zadatak.

Da bismo vam olakšali potragu, isprobali smo nekoliko pudera, a u listu od 5 najboljih dospeli su naši sledeći favoriti:

1. L’oreal - True Match

U periodu kada mi je koža suvlja nego inače, jedan od mojih ultamitivnih favorita jeste True Match otkriće! Svojom laganom teksturom savršeno "legne" na suve delove lica, a lakoća kojom se ravnomerno nanosi i blenda je perfektna. Ima mat završnicu, ali vam svakako preporučujem da ga setujete puderom u prahu nakon nanošenja kako biste se osigurali od prosijavanja.
Pogodan je za sve tipove kože sem možda za izrazito suve i izrazito masne. Prekrivana moć ovog pudera je srednja do potpune, nakon drugog sloja. Odličan je izbor za svaki dan jer prekriva i nepravilnosti na koži, ali za neke veće “probleme” ćete ipak morati da se pripomognete korektorom.

Svojom laganom teksturom savršeno "legne" na suve delove lica.
Loreal 

2. Max Factor - Radiant Lift

Moram da priznam da je ovaj puder donekle vrlo sličan prethodno pomenutom. Ima nešto slabiju pokrivnu moć, ali je takođe vrlo postojan i naravno - izgleda prirodno. Daje koži dozu prozračnosti i to ga čini odličnim za svaki dan. Ovaj puder bih preporučila svim tipovima, ali možda ne onima koji su baš masni.

Daje koži dozu prozračnosti i to ga čini odličnim za svaki dan.
Foto: Max Factor 

3. Bourjois - Healthy mix serum

Serum koji je na tržištu već dugi niz godina i to sa jakim razlogom! Ima srednje prekrivanje i koži daje divan satenski sjaj. Ipak, neće biti tako postojan na licu sa masnijom T zonom i zato mislim da je najbolji za suvu i normalnu kožu.
Lako se razmazuje i ostavlja prelep svež finish, a koža lica nakon njegovog nanošenja izgleda prirodno i blistavo.

Lako se razmazuje i ostavlja prelep svež finish, a koža lica nakon njegovog nanošenja izgleda prirodno i blistavo.
Lilly.rs 

4. Maybelline - Fit Me

Lagana tekstura i blago prekrivanje je sve što tražim od pudera za svaki dan, a Fit Me je jedan od tih koji mi to i pruža. Njegova prednost je to što izjednačava ten, a pritom ne stvara nepoželjan cakey efekat, što često zna da se dogodi sa tečnim puderima. Odličan je za osobe sa suvom kožom jer mu je tekstura vrlo tečna i blago kremaste, srednje gustine. Ima blistavu završnicu i što je najvažnije - ne isušuje lice.

Odličan je za osobe sa suvom kožom jer mu je tekstura vrlo tečna i blago kremaste.
Lilly.rs 

5. Revlon - PhotoReady Candid

Tekstura ovog pudera je toliko bogata i kremasta da, kada ga nanosite, imate osećaj kao da ublendavate hidratantnu kremu u kožu. Osim što lepo hidrira kožu, antioksidansi koje sadrži istovremeno i štite kožu od spoljnih uticaja, kao i plave svetlosti. Veoma je lagan i postojan na koži, te ga smatram idealnim za sve dnevne prilike, a kao stvoren je za sve suvokošce.

Veoma je lagan i postojan na koži, te ga smatram idealnim za sve dnevne prilike, a kao stvoren je za sve masnokošce.
Lilly.rs