Koji su tvoji go-to proizvodi za svakodnevnu negu kože?

Volim da moja rutina bude efikasna, kako ne bih zatrpavala kožu sa previše preparata, a i dovoljno brza da mi ne bude teško da je uradim posle dugog dana na setu. Trenutno koristim CeraVe umivalicu, The Ordinary Glycolic acid toner (uveče) i Niacinamide i cink serum (ujutru i uveče). Ako mi je koža suvlja, nakon toga stavim hidrantnu kremu - volim Weleda skin food light, Bobbi Brown vitamin enriched face base ili CosRX hyaluronic acid intensive cream. Ujutru obavezno koristim zaštitni faktor, do sad sam koristila CosRX aloe soothing sun cream 50+, a sada isprobavam Puru.

Cerave hidratantna i umirujuća emulzija za čišćenje za normalnu do suvu kožu lica i tela.
cerave 

Šta je najbitnije u razvoju šminkerske karijere?

Najbitnija stavka sigurno je podrška porodice i prijatelja, kao i poverenje saradnika. Ali i ogromna ljubav koju gajim ka svom poslu koja me motiviše da konstantno istražujem nove tehnike i proizvode, da stalno napredujem.

Koji aktuelan beauty trend ti je sada favorit, a koji treba da se preskoči?

Obožavam što je sada popularnija blaža šminka, sveža koža, kremasta proizvodi i sjajne usne. Ne mislim da treba preskakati neki konkretni trend, uživam u tome što svako ima slobodu da se sređuje kako želi i izrazi svoj karakter kroz šminku. It washes off and we all make beauty mistakes sometimes, let’s not judge!

Najefektniji crveni karmin?

Ima puno crvenih karmina koje volim, ali nekako se uvek vraćam Fenty Stunna lip paint u nijansi Uncensured. Mislim da je to prelepa univerzalna crvena boja koja može da stoji svakom. Postojan je, ne razliva se na ivicama i, ako se usne dobro pripreme, ne isušuje ih kao što to obično rade tečni mat karmini.

Fenty Stunna lip paint Uncensured važi za jedan od najlepših crvenih karmina.
Fenty Beauty 

Omiljeni make-up proizvod?

Uvijač za trepavice. Stvarno. Verujte mi, game changer! Bilo da volite jaču ili slabiju šminku, dobro uvijene trepavice otvore oko, delujete odmornije i možete lepše da nanesete maskaru.

Često blajhaš obrve, kako izgleda taj proces?

Slično kao i blajhanje kose, napravi se malo gušća mešavina blanša i hidrogena koji se potom nanese na obrve na 5 - 10 min. Moje obrve nisu preterano guste i dlaka je tanka tako da za potpuno bele obrve ponovim proces dva puta po 5 minuta. Ako želite da probate blajhane obrve, ne savetujem da to radite sami kod kuće, bolje je da vam to uradi neko ko ima iskustva pa preporučujem da se konsultujete sa svojim frizerom.

Takođe si specijalizovana za pravljenje maski - kako je došlo do toga?

Nakon sto sam završila školu za beauty šminku, zainteresovala sam se za body art, a veoma brzo nakon toga i za specijalne efekte koji se mogu postići šminkom. Imala sam sreće da sam imala veliku podršku roditelja koji su i pronašli jednu od najboljih škola za maske, Gorton studio - školu Neilla Gortona u Britaniji i pitali me da li me zanima da učim kako se rade specijalni efekti, izrađuju protetici, perike, brade. I dalje to gledam kao najlepše i najedukativnije iskustvo. Imati priliku da sa 18 godina učiš od velikih svetskih imena u SFX industriji velika je privilegija i veoma sam zahvalna na tome. Otvorila su mi se vrata ka svetu sa bezbroj mogućnosti, bilo da je to kombinovanje maski sa beauty šminkom, rekreiranje autentičnih povreda i rana ili pravljenje fikcionih karaktera od nule.

Koji lokalni beauty brend bi istakla?

Kad je reč o šminki, volim dosta Aura proizvoda, Sofi kozmetika pravi fantastične kremice i sapune, dok Herba lab ima fenomenalno ulje za negu i oporavak kose.

Najdraži parfem?

Za leto Tom Ford Mandarino di Amalfi, a za zimu Tobacco vanille.

Tom Ford Tobacco Vanille je orijentalni začinski miris za žene i muškarce.
Tom Ford 

Čemu se okrećeš kada ti je koža problematična?

Imam izuzetno osetljivu kožu koja prolazi kroz faze kad je odlična, ali i kad je užasna. Za sad mi kožu najlepše smiruje glikolna kiselina koju koristim 3-4 puta nedeljno, ali kada mi lice „bukne“ The Ordinary Salicylic acid 2% maska ili The Ordinary AHA 30% BHA 2% maska spasu mi dan. Posavetujte se sa dermatologom pre korišćenja proizvoda koji sadrže AHA ili BHA kiseline, testirajte ih na malom delu kože pre nego sto ih uvedete u svoju rutinu i obavezno koristite zaštitni faktor (spf 50) na licu jer koža usled korišćenja ovih kiselina postane osetljivija na UVA i UVB zrake. Počela sam da koristim i flastere za bubuljice, oni su u boji kože i u sebi imaju supstance koje smiruju upalu, a štite regiju od konstantnog pipkanja. Ima dosta ovakvih proizvoda na tržištu, moj trenutni favorit su CosrX Pimple patch.

Drugstore proizvod koji svima preporučuješ?

Teško pitanje. Ne postoji jedan ultimativni proizvod koji će odgovarati svima, pa evo jednog vrlo dobro testiranog: Essence I love extreme volume vodootporna maskara. Volim da kažem da se ne skida ni dobrom voljom, ali šalu na stranu, izdržala je 3-4 sata snimanja na manekenki u vodi i nije se razmazala, ali i mnogo dugih sati na setu. Ono na šta nekima treba vremena da se naviknu jeste veličina četkice, meni to nije neka stavka jer na klijentima svakako koristim četkice za jednokratnu upotrebu. Ima dosta maskara koje volim i koristim, ali ova će verovatno zauvek biti u mom koferu za šminku.

85131_0_1.jpg
Essence