Žene sa pegicama su u staroj Grčkoj smatrane naročitim obožavateljkama sunca, pa čak i boginjama. Kasnije su ove pigmentne mrlje nepravedno dobile etiketu ''mane'' i ''nesavršenstva''.

Izbeljivane su najagresivnijim metodama: kalijum cijanidom i maskirani olovnim prahom. Vremenom, nastale su i savremene tehnike, manje opasne po život, ali su se same pege i dalje često smatrale nepoželjnim nedostatkom.

Zahvaljujući influenserkama nove generacije, pege ne samo da su prestale da budu mana, već su postale IN. Šarmantne, mladalačke i nežne, pege su jedan od najvećih i najtoplijih trendova lepote ovog proleća, primetan kako na modnim pistama, tako i na Instagramu gurua mode i lepote.

Pegice su ponovo u trendu, kako na Instagramima influenserki, tako i na modnim revijama.
Profimedia 

Prirodne pege se više ne kriju ispod gustih, snažno maskiranih pudera, a za modne ljubitelje koji nemaju prirodne pege na tržištu su se pojavili kozmetički proizvodi specijalno dizajnirani za njihovo iscrtavanje. Pored uobičajenih smeđih tonova, tu su i slike šarenih i sjajnih pega, koje vas pozivaju da uživate u razigranim poljupcima sunca.

Ukoliko poput Meghan Markle, Kylie Jenner i Gisele Bundchen imate sreće sa prirodnim pegicama, na njih stavite što manje pudera, a u najboljem slučaju na lice stavite samo hajlajter. Ukoliko ih prirodno nemate, onda možete da ih nacrtate smeđim ajlajnerom.

Smeđi ajlajner je najbolji da nacrtate pegice na licu.
Loreal 

Sve što je potrebno jeste da tačkate predeo nosa i obraza, tako da izgleda prirodno.

 Takođe, ako ste smeliji, možete da napravite i biserne pege uz pomoć samolepljivih nalepnica.

 Za one koji ne vole da eksperimentišu, tu je najblaža varijanta.

 Postoji još jedan način da napravite pegice bez crtanja, a u videu ispod saznajte kako.

Kako postići pegice uz pomoć šminke Instagram/ nedajankov