Septembar je mesec povratka u školu i na posao, pisanja novih planova i rezolucija, i – možda – rekreiranja stila i frizure. Odlazak u salon na kraju leta je obavezan korak kako biste ošišali krajeve oštećene suncem, peskom i morskom vodom, a samim tim kosu pripremili za novu sezonu.

Za one koje žele da zakoračaju u jesen sa novom, drugačijom, ali i fashion frizurom, donosimo inspiraciju sa modnih pista i ulica Pariza. Siže? Spremite se za odvažne, smele i neočekivane lookove!

Evo 5 frizura koje su u trendingu.

1. Mikro šiške

Ove jeseni nose se kratke, sužene i divlje šiške – u dečačkom stilu, baš ko što smo videli na revijama Givenchy i Gucci. 

profimedia-0759489570.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

 2. Naelektrisana kosa

Svi znamo da su Parižanke izmislile pojam efortless chic, ali trenutno ovaj stil doseže novi nivo nonšalancije. Naelektrisana kosa dominirala je Miu Miu revijom za predstojeću jesen, a razbarušeni look, kao da ste tek sad ustale iz kreveta, najstylish žene na svetu odmah su prigrlile.

profimedia-0761236227.jpg
Rick Gold / Capital pictures / Profimedia 

 3. Lepljivi efekat

Mokra kosa je prvi odabir fashion devojaka već nekoliko sezona, ali najnoviji trend samo učvršćuje status ove frizure (i bukvalno i metaforički!). Kosa je zalizana gelom do te mere da izgleda lepljivo kao kod Victorie Beckham, a razbarušeni su eventualno krajevi.

profimedia-0760606367.jpg
PIXELFORMULA / Sipa Press / Profimedia 

 4. Čvor umesto punđe

Niske punđe doživele su svoju ekspanziju sa quiet luxury trendom, ali fashion devojke žude za drugačijim oblicima. Nadogradnja ovog looka dolazi u obliku čvora, a prvi ju je prezentovao Balmain.

profimedia-0760653610.jpg
Gil-Gonzalez Alain/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

 5. Neograničene dužine

Da, sumnjali smo da XXL dužina kose može da se vrati u modu, ali ove jeseni, Givenchy i Zimmermann donose kosu koja se spušta do bokova i podseća na sirenu. 

profimedia-0731313269.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia