S jeseni koja je odmah iza ugla, emocije variraju između tuge zbog odlaska leta i sve većeg uzbuđenja zbog osmišljavanja kombinacija za hladnije vreme. 

Cipele se nalaze pri vrhu liste komada koje jedva čekamo da nosimo na jesen, smenjujući se sa vunenim džemperima i oversized odećom. Od gležnjača do mokasina, postoji pregršt cool i klasičnih opcija obuće za prelazne meseci.

Zakoračite u septembar u elegantnim baletankama ili kaubojkama, bilo da ste počeli da posežete za svojim blejzerima ili vam je teško da se oprostite od lepih cvetnih haljina, postoje cipele koja će vas provesti kroz vremenski nepredvidivu sezonsku smenu godišnjih doba.

Pitate se odakle da počnete? Kao i uvek, predlažemo da se konsultujete sa pariskim majstoricama. Nikada nećemo prestati da pričamo o bezvremenskoj privlačnosti francuske mode i majstorstvu njenih pionirskih dizajnera, za koje se čini da stalno pogađaju slatku tačku između elegancije i lakoće.

Osim suštinskih etiketa, čini se da sve femmes Françaises imaju sposobnost da filtriraju kroz tok novina koji pristižu svake sezone i da odaberu stvari u koje vredi uložiti.

Nastavite da skrolujete kako biste otkrili kakve jesenje cipele nose francuske devojke, a kada završite, bacite se na stilizovanje svojih outfita uz pomoć omiljenih komada inspirisanih Parizom.

1. Mary Janes

Prvi jesenji dani su za eksperimentisanje sa dugim rukavima i kratkim nogavicama, a svemu ovome sjajno pristaju modeli Mary Jane cipela.

2. Duboke čizme

Odiše li nešto više klasičnim pariskim šikom od ovog outfita Sylvie Mus? Mantil? Check. Crne duboke čizme? Check. Stil bez ikakvog opterećenja? Check.

3. Baletanke

Kada bismo morali da izaberemo jedan outfit u kom zamišljamo Parižanke, prvi bi bio ovaj. Blejzer, plave farmerke i baletanke su kombinacija karakteristične za naše uzore u svetu mode.

4. Retro patike

Danas gotovo da ne postoji poznata modna zavisnica koja u svoju kolekciju nije uvrstila barem jedan model patika s potpisom brenda New Balance koje se priklanjaju trendu nostalgične mode. Koliko god da su retro, one su klasik koji nije zaobišla ni Francuskinja Julie Sergent Ferreri.

5. Kaubojke

Klasičan look sa edgy kaubojkama Leie je jasan dokaz da se teget i crna itekako slažu!

6. Mokasine

Nikakvo čudo, jer osim što su bezvremenske, mokasine su vrlo udobne i lako se uklapaju u svaki stil.

7. Cipele u dve boje

Sabina Socol je naša go-to feminine fashion inspo, a za ovaj outfit nemamo zamerki. Suptilni aksesoari su savrpeno matchuju sa svim detaljima, a naročito cipelama dizajniram u dve kontrasne boje.