Klasična, elegantna i neopterećeno chic, francuska moda je jedna od najcenjenijih na svetu. Od pažljivo oblikovane, ali prirodne kose i šminke, do jednostavnih, ali savršeno uklopljenih odevnih predmeta, Francuskinje postižu savršenu ravnotežu između ležernog i chic stila (chic décontracté!).

Zahvaljujući društvenim mrežama koje imaju globalni uticaj, francuske žene sve češće kombinuju svoj lični ukus sa elementima italijanske visoke mode, pa čak i američkog uličnog stila. Tu su i primese Skandinavije koja polako, ali sigurno postaje jedan od novih modnih centara.

Pa ako poželite da ove sezone udahnete malo stila i načina života Francuskinja, zapratite ovih 7 naloga na Instagramu.

1. Camille Charrière

Camille Charrière je odrasla u Parizu pre nego što se preselila u London da nastavi karijeru u finansijama. Poznata po svom otmenom britansko-francuskom stilu, začinjenom 2000-im godinama, Camille takođe piše i svoj modni blog.

 2. Jeanne Damas

Majka, preduzetnica i modna influenserka, Jeanne Damas radi sve. Osim manekenstva, poznata je po tome što objavljuje neformalne reels-eve sa svojim prijateljima, te rukovodi svojom francuskom modnom markom Rouje.

3. Anne-Laure Mais

Anne-Laure Mais je Parižanka neodoljivog stila. Osim svojih chic objava na Instagramu, ona vodi svoj brend Musier Paris, a nedavno se i venčala za svog izabranika Edouarda Moreaua.

4. Alizée Gamberini

Stil Alizée Gamberinii je cool i artistički, sa primesama mode Y2K. Ova Francuskinja voli da se oblači u crveno i crno, a njeni omiljeni komadi su visoke čizme, topovi i crne naočare.

5. Leia Sfez

Sa svojim šiškama u stilu Jane Birkin, blistavim tenom i dečačkim stilom, Leia Sfez spaja bezbrižnu parisku eleganciju sa vatrenim temperamentom. Majka dvoje dece ostaje čvrsta u uverenju da morate da budete svoji, da kažete šta vam je na umu i da pomerate granice da biste više uživali u životu. Od 9 do 5 je kreativna konsultantkinja i direktorka nekih važnih brendova.

 6. Chloé Harrouche

Ova moderna žena e ikona uličnog stila, digitalna influenserka, kreatorka sadržaja, modni konsultant i kreativni direktor francuskog modnog brenda Loulou Studio.

7. Sabina Socol

Sabina Socol je novinarka, umetnička direktorka, manekenka i osnivačica francuskog brenda odeće Pujka Paris. Nakon studija komunikologije i novinarstva u Parizu, Sabina je započela karijeru kao urednica društvenih mreža u L’Officiel Paris. Zatim je počela da gradi ime sama za sebe putem svojih online kanala.