Posle letnjih meseci provedenih u lepršavim modelima haljina i suknji, sa prvim danima jeseni nesumnjivo ćemo prigrliti pantalone kao omiljeni komad. Ove sezone, kada govorimo o njima, ključnu ulogu na modnoj sceni imaju tri konkretna modela.

Rafovi prodavnica su puni različitih verzija pantalona namenjenih novoj sezoni jesen/zima, a sudeći po stilovima poznatih Instagram trendseterki, ova tri modela su sada najvrednija.

Kargo pantalone

Udobne kargo pantalone su trend koji ove jeseni nećemo moći da izbegnemo, a tome u prilog, pored stajlinga ljubitelja mode, govori i njihova bogata ponuda na policama omiljenih brendova. Pantalone sa prepoznatljivim detaljem džepova sa strane nogavica za tren oka stvaraju cool izgled, a kao što je to slučaj sa mnogim aktuelnim trendovima na modnoj sceni, i ove su svoj vrhunac popularnosti doživele početkom godine. 2000. Bilo u zelenoj, bež ili čak model od teksasa, kargo pantalone ne bi trebalo da izostanu iz garderobe ove sezone. S druge strane, oni sa efektnim dezenima mogu za sada da ostanu u njemu.

Bež verzije kargo pantalona mogu se odlično stilizovati belim i sivim komadima, a klasičan tamnozeleni model možete suprotstaviti i svetlom bojom. Posebno ružičasti džemper ili narandžasta košulja dugih rukava, jer odmah stvaraju moderan izgled. Denim verzije kargo pantalona posebno se dobro slažu sa jednostavnim i običnim topićima jer imaju dovoljno potencijala da 'ponesu' ceo izgled.

Široke pantalone

Bilo da se radi širokim nogavicama ili verzijama sa visokim strukom, takozvane "business" pantalone su se vratile na velika vrata. Modni zaljubljenici vole da ih nose uz trendi modele obuće kao što su chunky sandale, kao i osnovne komade poput običnih topova, a zanimljivih verzija ovih popularnih pantalona ne nedostaje na policama prodavnica.

Pantalone sa niskim strukom

Iako je poslednjih nekoliko godina u potpunosti dominirao detalj visokog struka na raznim modelima pantalona, cikličnost modne industrije rezultirala je vraćanjem niskog struka. U duhu Y2K estetike, koju mnoge dame pokušavaju da ostvare poslednjih nedelja, pantalone niskog struka, baš kao i ranih 2000-ih, nose se sa komadima poput crop topova koji otkrivaju stomak i bokove.