Baletanke su savršen par obuće za veći deo godine i ne čudi nas što su one zapravo u stalnom trendu. Koliko je ovaj tip ravne obuće popularan potvrđuju i brojni modeli koji su u poslednjih nekoliko sezona osvojili modno tržište. U odličnoj ponudi luksuznih modela jedan je posebno poželjan.

Govorimo o Chanel modelu baletanki koje su postigle kultni status te nose epitet modela obuće u koji vredi investirati, jer su bez obzira na model i kombinaciju boja - večne.

Dizajn Chanelbaletanki potpisuje čuveni Karl Lagerfeld koji ih je prvi put predstavio na reviji modne kuće Chanel za jesen/zimu 1984. godine i od tada su sastavni deo garderobe svake (francuske) devojke. Govoreći o istoriji ovog popularnog modela obuće za istaknuti je kako je inspiracija za njihovo stvaranje stigla od Coco Chanel i njenih redovnih poseta plesnoj grupi Ballet Russes i divljenju ženstvenim pokretima plesačica.

Visok kvalitet, modna svestranost i bezvremena klasika čini ih modelom koji se rado nosi u svako doba godine.

Jesen je pred nama pa je i dobro podsetiti na to kako da stilizujete jesenje kombinacije sa omiljenim parom baletanki.

U nastavku teksta pogledajte najlepše outfite za prelaznu i jesenju sezonu koje smo pronašli na Instagramu, a uključuju popularni model Chanel baletanki.

 Izvor: https://luxurysociety.hr/