Prelazak iz sezone u sezonu često je modno zbunjujući trenutak, onaj u kojem niste sigurni šta da obučete za prohladna jutra i večeri a da ostanete u trendu i u toku dana. Zahvaljujući činjenici da smo ove godine modno skloniji odabiru bezvremenskih komada – čini se da je lakše sagledati šta i kako nositi krajem leta, povratkom u brzu svakodnevnicu. Mi vas podsećamo koji su to modni komadi koji su obeležili toplo leto te kako ih nose stylish devojke sa Instagrama.


1. Maksi bela suknja

Midi i maxi dužine ove sezone su zamenile trend mini dužina, a bele suknje niskog struka zavladale su društvenim mrežama. Ovaj tip suknji volimo jer se odlično uklapaju u svaki letnji outfit, alternativa su pantalonama i nose se upravo uz one gornje komade koje bi inače uklapali uz jeans ili modele pantalone širokih nogavica: bele majice, topovi, prsluci, trendi potkošulje...

2. Baletanke

Nakon što je Miu Miu izbacio hit baletanke kao deo kolekcije za jesen/zimu 2022., dogodilo se modno čudo i baletanke su postale osnova trendi outfita. I to ne samo za prolecne i jesenske kombinacije već i za one letnje. Vernost ovom modelu ne prestaje, a kako ih nositi pokazuju brojne IT djevojke.

3. Pletena torba

U letnjoj sezoni rafija tradicionalno prednjači na modnoj sceni, a posebno na torbicama različitih silueta. Sudeći po stajlinzima trendseterki sa Instagrama, torba od rafije s potpisom italijanske modne kuće Prade novi je predmet žudnje, uz već dobro poznati model s potpisom luksuznog španskog brenda Loewe.

4. Jeans

Ovo je leto nezamislivo bez jeans komada - nose se haljine, suknje i bermude od ovog materijala... Nose se i total-lookovi, a posebno je zanimljivo što su farmerice najavljene kao jedan od vodećih trendova u sezoni pred nama.

5. Haljine od prozirne čipke

Ovo je idealna večernja haljina koja spaja privlačnost prozirnih tkanina sa lepotom čipke, ostavljajući romantičan i izazovan utisak. Ovaj tip haljina je odličan za odlazak na plažu, dejt ili druženje u baru.