Ah, te Francuskinje! Svakodnevno nas inspirišu na polju modnih outfita, beauty preparata, a sada je došao red i na njihove "je ne sais quoi" šarmantne frizure sa šiškama. S obzirom na to koliko su tzv. "curtain" odnosno zavesa šiške nesporno chic, ne vidimo naznake da bi u narednom periodu njihova popularnost mogla da opadne. Naprotiv, ovaj ležerni stil frizure je veoma dobio na popularnosti te pretpostavljamo da će potrajati duže vreme, a jedino pitanje koje se postavlja jeste - kako da ih stilizujemo? Koje god da ste životne dobi, uz ove smernice, evo kako najbolje možete da nosite šiške.

Čime je najbolje da stilizujete zavesa šiške?

Alati za stilizovanje su ključni jer želite da postignete adekvatan volumen i produžite dugotrajnost frizure. Potražite zaobljenu, krupnu četku i dobar fen za profesionalno stilizovanje kod kuće, a u krajnjem slučaju, poslužite se starim dobrim viklerom koji ćete umotati u kosu i dodati malo spreja za teksturu. 

Kako stilizovati zavesa šiške? TikTok/ @millanef

Koji su najbolji preparati za stilizovanje?

Za one koji su ležerniji kada je u pitanju rutina kose, prirodno sušenje je i dalje opcija. Dok je kosa još uvek vlažna, trik je da na koren šiški nanesete sprej za podizanje teksture. Kada kosa počne da se suši, stisnite pramenove koji uokviruju lice da biste im dali prirodnu krivinu. Oblik će poprimiti mnogo lakši, hladniji ton, poput onog koji nose Francuskinje. Takođe možete uložiti u fini češalj za razdvajanje da biste savršeno razdelili vlasi.

Da li su zavesa šiške za svaki oblik lica?

Lepota ovog stila je u tome što svako može da ga nosi. Laska svim oblicima lica, tipovima kose i dužinama. Dobra je ideja da prvo popričate sa svojim frizerom o vašoj specifičnoj teksturi kose i načinima na koje možete da optimizujete izgled šišanjem određenih pramenova za uokvirivanje lica. Svakako će vam biti potrebna određena dužina kose za kreiranje ovog stila, tako da ukoliko imate vrlo kratku kosu, moraćete da sačekate neko vreme da poraste.