Ako imate dugu kosu, verujemo da vam u prethodnom periodu nije bilo lako što ste se našli zapostavljeni usled snažnog talasa popularnosti kratke kose. Duga kosa sama po sebi zahteva posvećenije održavanje i tretiranje, što ume da umori, a naročito kada vam ponestane inspiracije za njeno stilizovanje.

Priznajemo, modni mediji su doprineli tome, i sada smo tu da se iskupimo!

Duga kosa ponovo se vratila na modne piste kao trend, ali njen izgled više nije predvidiv il monoton - ona se oblikuje na najneobičnije i najkreativnije načine. 

 Nisu u pitanju samo uvojci i ravna kosa, spremite lak za kosu, šnalice, gumice, ali i spretne prste. Konsultujte se sa frizerima kakav stil najbolje odgovara vašem obliku lica - da li kosa koja otvara ili zatvara lice, da li kosa sa volumenom ili bez, sa šiškama ili bez njih... A onda zaboravite na toliko puta viđen odraz u ogledalu i osmislite novi!

Evo 10 načina da osvežite dugu kosu drugačijom frizurom - i više nema dileme ''šta sa kosom'' ujutru pre odlaska na posao ili uveče pred izlazak!

1. Niski rep sa aksesoarima

Nizak rep sa kosom koja je dodatno ukrašena sjajnim gumicama uvek je chic odabir. Odaberite razdeljak na sredini ili sa strane, a ne zanemarujte ni aksesoare na ušima ili vratu za potpuni efekat.

 2. Visoki rep sa pramenovima

Dugi rep je jedan od najtraženijih look-ova za specijalne prilike, ali možete ga napraviti i u dnevnim prilikama, samo u tom slučaju ne težite savršenstvu pri stilizovanju svake vlasi.

3. Elegantna punđa

Napravite razdeljak na sredini, a zatim skupite kosu u punđu negde na sredini glave - ni prenisko, ni previsoko. Još ako izvučete ajlajner, sofisticiran look je zagarantovan.

 4. Neobičan aksesoar

Velike gumice, mašne ili trake su fashion! Skupite kosu, a preko klasične gumice, stavite aksesoar u koji će sve oči biti uprte!

5. Blagi talasi i šnalice

Možda su talasi očekivani, ali ne i efektne zlatne šnalice koje će ukrasiti kosu i učiniti da izgledate značajno glamuroznije.

6. Pletenica rep

Naravno, niko ne želi da izgledate kao Hajdi, zato budite pažljivi sa pletenicama. Naša preporuka je srednji rep sa krupnom pletenicom - uz nude šminku i sako za posao. Neka sve ostane svedeno, bez preterivanja.

7. Stilizovan prednji deo kose

Možda ste do sada praktikovali da gornji deo kose vežete u visoki rep, ali mnogo više stylish jeste da ga zavežete u mašnu ili drugi oblik. Za još nežniji izgled uvijte pramenove.