Kad se radi o promeni frizure, a posebno ako ona podrazumeva prelazak na mnogo kraću dužinu od uobičajene, često oklevamo, no ove kratke frizure su provereno cool jer ne samo što ne čine da izgledate starije, već čine da izgledate moderno i komforno, naročito leti na visokim temperaturama.

Pogledajte 7 kratkih frizura koje nas navode da odmah zakažemo frizera!

1. Ultrakratka kosa

Sasvim kratka kosa po uzoru na Zoe Kravitz pristajaće onima s malo bujnijom kosom, a koje žele naglasiti crte lica.

2. Kratki bob

Strog, ali seksi - klasičan ravni bob takođe pruža bezbroj mogućnosti za oblikovanje - s razdeljkom na stranu ili na sredini i uvek će izgledati cool, čak i kada počne da raste.

3. Retro vajb

Malo glamura nije na odmet - zato za posebne prilike birajte bob sa uvijenim krajevima ka unutra, i obavezno - šiškama sa strane. Izgledaćete kao filmska zvezda. 

4. Kratka shag frizura

Frizura koju su još 2021. zavolele odvažne devojke, uključujući Miley Cyrus, ostaje u trendu. Spoj dužeg 'shaga' i kraće 'fudbalerke', ova frizura stvorena je za žene sa stavom.

 5. Zalizana kosa unazad

Bez obzira na to koju kratku frizuru imate, zalizana verzija izgledaćete neuporedivo elegantnije i chic, baš poput modela na pisti. Uz dobar tutorijal, vrlo lako ćete je napraviti i sami.

6. Kovrdže

Kovrdžavi bob naglašava meke crte lica i izgleda neverovatno chic u svakom životnom dobu. Nikada nije bio popularniji, zato ako se dvoumite, sada je pravi trenutak da zakažete frizera.

 7. Igra sa bojama i aksesoarima

Gen Z ne može da zamisli život bez cirkona i ukrasa za kosu, baš ko ni bez pramenova u najrazličitijim bojama - od ljubičaste do zelene. Ako volite ekscentričan look, poigrajte se s ovim stilom.