Ako je ijedna frizura na samom vrhu kada je u pitanju stilizovanje kose to je onda bob. Ove godine, pojavilo se toliko mnogo varijanti, počev od blunt boba, preko pariškog, pa sve do novih verzija shaggy-ja. Takođe, igralo se i sa samim dužinama, te su tako podjednako tražene i lob varijante, ali i visoki profili, koje, primera radi, Francuskinje obožavaju. No, postavlja se pitanje, kako u moru najrazličitijih frizura odabrati onu frizuru koja najbolje pristaje određenom obliku lica?

Činjenica je da ono što dobro izgleda na ovalnom, ne mora da znači da će imati isti efekat i na četvrtastom i obrnuto, te vam donosimo kratak vodič kako da na najlakši način pronađete idealnu frizuru kojom ćete biti i u trendu, ali i zadovoljni.

Okruglo lice

Kod ovakvog oblika lica najbitnije da izbegavate "esktremne" rezove. Takođe, savet je da pramenovi budu duži, a da varijante sa kratkim šiškama izbegavate, a ovo su neki od predloga:

Dugi bob (lob)

Ravno sečeni lob

Talasasti lob

Lob sa lejerima

Ovalno lice

Ovalno lice je ženstveno, oblih crta, međutim, određene frizure mogu da učine delujete puniji nego što zapravo jeste. Zato se savetuju stepenaste varijante boba koje će ga uokviriti, ali ne i sakriti. Pogledajte predloge za ovaj oblik lica:

Bob do linije brade

Flipped-under Bob

Bob sa šiškama

Talasasti bob sa šiškama

Četvrtasto lice

Dobra vest je da gotovo svaku varijantu boba možete prilagoditi četvrtastom obliku lica. Jedino je savet da se držite dužih varijanti, makar preko linije ivice, i da šiške ne sečete ravno, već da ih zdaržite mekim.

Bob srednje dužine

Bob sa dužim prednjim krajevima

Asimetrični bob

Fringe Bob

Srcoliko lice

S obzirom da srcoliko lice odlikuju više čelo i izražene jagodice, sve varijante sa dubokim razdeljkom, kao i tekstura su must-have.

Shaggy lob

Lob sa teksturom

Dubok razdeljak i duži sa jedne strane

Talasasti bob srednje dužine