Ukoliko ste dama u zrelijim godinama i volite šminku, zasigurno se ponekad pitate koji make-up proizvodi su najbolji izbor za vašu kožu. Svakako, prvi preduslov za dobar kvalitet kože je pravilna nega i istrajnost u korišćenju odgovarajućih beauty proizvoda. 

Kada ste to ispunili, onda možete i da se posvetite odabiru kvalitetne šminke koja će istaći sve vaše prednosti. Ukoliko imate više od 50 godin i želite da vam istaknete oči bez naglašavanja finih bora, saznajte u nastavku teksta koje su to senke za oči koje bi trebalo izbegavati.

Obratili smo se profesionalnim šminkerima koji su nam dali savete o odabiru šminke za dame u zrelim godinama.

1. Izbegavajte svetlucavu senku za oči

Šminkerka Kerrin Jackson kaže je tačno da su make up proizvodi sa "metalik” sjajem u trendu, ali takođe isitiče da upravo oni mogu da izgledaju „oštro” na zreloj koži.  Svetlucave senke često umeju da stvore efekat koji nije bio prvobitna namera.

Zbog čestica koje reflektuju svetlost, ova vrsta senki moge istaći svaku boru, liniju ili površinu sa teksturom koju obično tokom šminkanja pokušavate da omekšate“, dodaje ona.

Meredith Boyd se slaže. „Izbegavam preterano svetlucava sjenila“, kaže ona, dodajući da više voli „da koristi senku sa bisernim završetkom“. 

profimedia-0213158496.jpg
CF / Thunder Press / Profimedia 

2. Isprobajte neutralne mat senke

Vaša najbolja opcija za laskav izgled šminke na zrelijoj koži, prema Kerrin je da se opredelite za "neutralne mat boje". Ukoliko ipak želite da stavite svetlucavu senku za oči,, ona savetuje da isprobate „proizvod na kremastoj bazi koji će lepše leći na kožu".

Meredith se slaže i takođe preporučuje „senku sa bisernim završnim slojem jer ona nije ni mat ni svetlucava već nešto između". Dodaje da je „to najbolje iz oba sveta jer sa lakoćom klizi po kapcima i ne naglašava bore i nabore kapaka“, zaključuje ona.