Kako je leto u svom punom jeku, mnogi stilisti smatraju da je savršeno vreme da isprobate toplu i osvežavajuću novu boju kose - popularnu strawberry plavu. Posmatrajući značajan broj video snimaka sa društvenih mreža, ali i najsvežije fotografije naših omiljenih poznatih ličnosti poput Nicole Kidman, uverili smo se da je strawberry blonde trend farbanja kose kosa sjajan trend za ovu sezonu.

 Pitali smo profesionalne frizere da bismo saznali više o popularnosti trenda i koliko laskavo može da izgleda ženama starijim od 40 godina. 

Zbog čega je strawberry plava dobra opcija za farbanje kose?

Jill Turbill kaže da „zamislite bezbrižno letnje popodne, sunčevu svetlost koja blista sa polja zrelih jagoda“. Strawberry plava kosa, dodaje ona, "hvata ovu čaroliju". „Ova primamljiva nijansa kose donosi dašak letnjeg sjaja na licu onoga ko je nosi“, ističe ona.

Ghanima Abdullah se slaže i kaže da je strawberry plava boja kose koja je „mešavina plave i ružičaste“, kao što se i primećuje na holivudskoj zvezdi Nicole Kidman. "Ona objašnjava da strawberry jagoda kao boja kose može da se kreće u nijansi od svetloplave sa primesama ružičaste do tamnoplave sa bakarnom nijansom“.

Abdulah kaže da je ovo „popularna boja kose za leto 2023. jer laska različitim tonovima kože“.  Reč je o sjajnoj „prelaznoj boji kada želite da pređete sa plave na nešto uzbudljivije“, nastavlja Abdulah.

Turnbill dodaje da za stvaranje dubine i dimenzije u kosi kod dama u 50-im „dodir pametno postavljenih pramenova može stvoriti iluziju volumena".

Redovno održavanje, kaže ona, je vaša karta da „održavate vašu strawberry plavu blistavom“. Ona predlaže da "pojačate vašu rutinu nege kose kvalitetnim hidratantnim tretmanima".