Videli smo mnogo trendi manikira ovog leta, ali ''goli nokti'' su postali dominantna viralna senzacija na Instagram Feedu. Kao kontrast drečavim letnjim nijansama i dezenima, oni dolaze kao svedena, elegantna verzija koja odiše quiet luxury estetikom.

Treba vam dodatni dokaz da su ''goli nokti'' trend koji treba isprobati? Trendseterke poput Kylie Jenner, Sofie Richie i Hailey Bieber već ih uveliko nose, a beauty artisti preporučuju ih za chic i uglađen izgled ''bez napora''.

„Goli nokti znače da je boja jedva prisutna ili da uopšte nema boje na bazi“. Dakle, početna ideja je da nokte uopšte ne lakirate (odakle potiče i naziv), a jedina boja koja je dozvoljena za luksuzni efekat jeste nude ili mlečna. Takođe, važno je da ruke i nokti budu u dobrom stanju jer je ovaj manikir vrlo transparentan.

Za razliku od jarkih boja koje mogu da budu napadne uz određene oblike i dužine, ovaj manikir je dovoljno prirodan da ga nosite na koji god želite način. Ukoliko, pak, imate slabe nokte, preporuka je da dodate malo laka za jačanje noktiju.