Pojačano opadanje kose je pojava sa kojom se suočava sve više ljudi. Faktora je mnogo, a preležana korona, trudnoća ili pogrešna nega i tretiranje su samo neki od razloga zbog čega se vaša vlas tanji, a koren postaje slabiji.

Zato je najbitnije da najpre utvrdite koji je razlog opadanja, odnosno, konsultujete se sa dermatologom, a potom delujete odgovarajućim preparatima.

Pre svega, ukoliko želite gustu i jaku dlaku, bitno je da je negujete na pravi način, a u nastavku vam otkrivamo preparate uz koje rezultati neće izostati.

1. Leonor Greyl – Complexe Énergisant ampule za vitalnost i rast kose

Ove moćne ampule su moćno oružje protiv faktora odgovornih za opadanje kose. Zapravo, interesantno je da je njihova formula nastala još pre 30 godina, ali je kasnije unapređena kako bi davala još delotvornije rezultate.

Leonor Greyl – Complexe Énergisant ampule za vitalnost i rast kose su jedan od najtraženijih proizvoda.
tvojakosa.rs 

Sadrži amino-kiseline iz biljnog kolagena, biljne ekstrakte za regeneraciju tkiva i oligo-elemenate zbog čega višestruko deluje na vitalnost i jačanje svih tipova kose. Osim što suzbijaju opadanje, Leonor Greyl ampule stimulišu rast kose i regeneraciju kože glave. Preporučuje se tromesečni tretman sa tri ampule nedeljno, dok se kasnije smanjuje učestalost upotrebe.

 2. Vichy – Dercos Aminexil Clinical 5™ ampule za jačanje kose

Ova formula obiluje hranljivim sastojcima, i pre svega se bazira na aminexilu, koji pojačava otpornost dlake.

Vichy – Dercos Aminexil Clinical 5™ ampule za jačanje kose daju izuzetne rezultate protiv opadanja.
Benu apoteke 

Preporučuje se svakodnevna upotreba tokom šest nedelja (jedna ampula dnevno), a kasnije tri ampule nedeljno radi održavanja rezultata.

3. The Ordinary – Multi-Peptide Serum for Hair Density

Dugo se već priča o peptidima, ne samo u službi lepote i nege kože, već i kao sjajnim saveznikom protiv opadanja kose. Tako i ovaj proizvod nije namenski kreirana za sprečavanje opadanja, ali i te kako može da pomogne u rešavanju problema.

The Ordinary – Multi-Peptide Serum for Hair Density daje sjajne rezultate protiv opadanja.
Sephora 

Na listi sastojaka nalazi se i kofeinom visoke rastvorljivosti, a formula je ultra lagana zbog čega efikasno prodire u kožu glave. Preporučuje se svakodnevna upotreba, a preparat se nanosi na suvu i čistu kosu.

4. Kérastase – Genesis ampule protiv opadanja kose

Ovaj proizvod ciljano deluje na problem i jačaju kosu od samog korena. Sadrže arginin, esencijalnu aminokiselinu u proizvodnji vlakana u kosi, koja pospešuje rast nove kose, a obogaćene su i korenom đumbira koji je poznat po svojoj sposobnosti da štiti od štetnih uticaja iz spoljne sredine.

Kérastase – Genesis ampule protiv opadanja kose daju sjajne rezultate.
pritnscreen/cvrlehairshop 

5. DSD – Dixidox de Luxe Forte losion

Ovo je možda i jedan od faforita onih koji su u nekom trenutku imali problema sa opadanjem kose. Ampule intezivno deluju i stimulišu mikrocirkulaciju skalpa, ali i regenerišu lojne žlezde.

DSD – Royal-Jelly + Green O2 de Luxe losion je najpopularniji proizvod protiv opadanja kose.
dsad deluxe 

Sadrži nukleične DNA i RNA baze, purin i pirimidin, kofein, protein placente, vazodilatatorne sastojke, fitoestrogene, vitamine… Dodatni bonus je sabal ekstraktom koji ima antiandrogena svojstva.

6. DSD – Royal-Jelly + Green O2 de Luxe losion

Ovaj tretman na prirodnoj bazi utiče na čak 16 bioloških faktora koji uzrokuju gubitak i proređivanje. Kosa postaje bujnija, dlaka jača, deblja i otpornija.

Phyto Novathrix ampule protiv opadanja kose umanjuje opadanje kose.
hairclinicbalkan 

Neki od glavnih sastojaka ovih ampula su celer, koji pospešuje rast kose, zatim estrakt ljubičaste lale, koji sprečava opadanje i jača dlaku iz korena, i ekstrakt bajkalske kapice, koji pospešuje mikrocirkulaciju, deluje protivupalno i poboljšava kvalitet dlake.