Bob je definitivno najtraženija frizura 2022. godine, međutim, jedan stil posebno se izdvojio. S obzirom da sve više dama traži nešto što se lako stilizuje i izgleda dobro i kada kosa nije isfenirana, ne čudi što je shaggy bob dospeo na sam vrh liste najpoželjnijih.

U osnovi ova frizura kombinuje dve druge - moderan shag style i stepenasti bob, a samo je na vama da izabertete dužinu koja vam odgovara. Bilo da shaggy bob nosite u prirodnoj formi, ili stilizovanog, "nagužvanog" rukama... budite sigurni da ćete u svakom trenutku izazvati onaj wow efekat koji, verujemo, svako želi da postigne.

ipak, ukoliko niste sigurni da li ste spremni za ovakvu frizuru, ili ne znate kako biste je stilizovale, pogledajte šta preporučuju frizeri slavnih, a ovih 8 varijanti svako može da iznese, nevezano za dužinu kose ili godine:

1. Talasasti shaggy bob

Shaggy bob je idealan za sve dame koje imaju talasastu ili loknastu kosu jer slavi prirodnu teksturu bez da koristite previše preparata za oblikovanje. Dozvolite kosi da se uvija i izvija za neobaveznu šik frizuru po kojoj su prepoznatljive Francuskinje. 

2. "Vanila" shaggy bob

Vanilla cream je definitvno jedna od najpopularnijih nijansi sezone, a posebno dobro izgleda uz kratke edgy frizure kao što je upravo shaggy bob.

3. Shaggy bob sa razdeljkom sa strane i volumenom

Dovoljno je par minuta da potpuno transformišete vaš shaggy bob. Dobra stvar sa opuštenom teksturom je to što možete namerno ostaviti neurednom, a za dodatan wow efekat, nehajno prebacite kosu sa strane, tako da je razdeljak što dublji, i naprskajte malo laka pri korenu kako bi vlas bila izdugnuta. Šik, moderno, trendi i brzo za stilizovanje. 

4. ’70s shaggy bob

Retro ljubitelji obožavaće verziju ovog popularnog boba u puter plavoj nijansi, baš kao što je to nekad tokom sedamdesetih nosila lepa Farrah Fawcett. Naravno, ovo je moderna verzija frizure koju su nekada mnogi obožavali.

Ovakav bob posebno će izgledati interesantno ukoliko zadnji deo sklonite iza ušiju, dok šiške i prednje pramenove blago natapirate.

5. Shaggy bob sa pramenovima iza ušiju

Ovakav bob posebno će izgledati interesantno ukoliko zadnji deo sklonite iza ušiju, dok šiške i prednje pramenove blago natapirate.

6. Shaggy bob do brade

Ova neodoljiva frizura dobar je izbor za sve koji ne vole prekratku kosu, a žele više volumena . Donje slojeve kose možete slobodno pustiti i do brade, pogotovo ukoliko imate naviku da većinu vremena nosite skupljenu kosu. S obzirom da će tu i tamo izvirivati pramičci kose, čak i sa vezanom kosom imaćete frizuru za čistu desetku. 

7. "Izblajhani" shaggy bob

Za sve one koje žele da ostave jak utisak i da svojoj frizuri daju onaj edgy prizvuk, stilisti savetuju da kosu ofarbate u izuzetno svetlu plavu. Naravno, u ovom slučaju, nega je obavezna, a kosu je dovoljno da nagužvate sa malo pene pred polazak i spremne ste! 

8. Fringed šiške u kombinaciji sa shaggy bobom

Shaggy stil u kombinaciji sa stepenastim šišanjem iz devedesetih plus fringe tanke šiške sjajan su kombo za one koji žele da izgledaju mlađe.