Suočeni sa uzbudljivim novim trendovima boja kose i chic novim interpretacijama boba, poželeli smo da nosimo stepenastu frizuru koja čini osnovu nekih od najpopularnijih ovogodišnjih trendova kose.

U zavisnosti od vašeg tipa kose, postoji toliko načina da uživate u stepenima bez obzira da li imate loknastu, talasastu ili ravnu kosu. Sve što treba da uradite jeste da pronađete frizuru savršenu za vas.

Ukoliko imate tanku kosu, pokušajte sa nekoliko kraćih pramenova koji uokviruju lice i završavaju se kod linije vilice, a dužinu ostavite netaknutom kako biste zadržali punoću.

U suprotnom, ako imate gustu kosu, pokušajte sa više kraćih i dužih pramenova i slojeva kako biste istanjili vrhove i stvorili prelep oblik koji daje volumen.

Takođe, kraći i duži stepeni će dodatno naglasiti pramenove što je upravo ono što želimo nakon farbanja kose.

Nastavite da skrolujete za najbolje stepenaste frizure!

1. Stepenasta frizura za kovrdžavu kosu

Šišanje na stepenasto će sprečiti da kovrdžavi krajevi kose izgledaju preteško. Prilikom šišanja zapamtite da uvek skratite manje nego što mislite da je potrebno, s obzirom na to se kovrdže nakon sušenja vraćaju u svoj prirodni oblik.

2. Višeslojni stepeni

Višeslojni stepeni čine elegantnu, uglačanu završnicu koja pokazuje nimalo ne trpi raščupanost. U zavisnosti od dužine kose, trebalo bi da između slojeva ostavite centimentar ili više.

3. Slojeviti krajevi

Ništa ne izgleda toliko chic kao nekoliko slojeva na krajevima kose. Ovakva frizura pomaže u održavanju zdrave kose zbog šišanja svih ispucalih vrhova.

4. Stepenasta kosa iz 90-ih

Rachel frizura je bila odlučujući stil 90-ih i vratila se na velika vrata i ove godine. Ona uključuje široke stepene koji uokviruju lice kako bi se postigao volumen u korenu.

5. Beach stepeni

Ovi beach stepeni predstavljaju vrhunsku letnju frizuru u kombinaciji sa balayage pramenovima i talasima u kosi. Ključne su šiške u puno isprekidanih slojeva i srednja dužina, ostavljajući krajeve blago istanjenim.

6. Prednji pramenovi

Za suptilniji stepenasti izgled, odlučite se za jednostavnu promenu koja uključuje delove oko lica. Ovo će pomoći da se obezbedi struktura kose, dok će dužina i krajevi ostati debeli i sjajni.

8. Duga stepenasta kosa sa šiškama

Stepenasta kosa može izgledati neverovatno sa šiškama, bilo da se radi o modernim, poput zavesa šiški, ili suptilnim bočnim stilom. Zbog čega je to tako? Naprosto svi elementi sjajno funkcionišu zajedno kako bi stvorili laskavi okvir na licu, a to čini da izgledate neverovatno šik.