Bližimo se polako kraju ove 2022, a običaj da u novu godinu uđemo drugačiji, makar to značilo i da samo promenimo frizuru, nije iznenađujuć. Međutim, ono što jeste iznenađenje je da su se od svih frizura koje su obeležile godinu izdvojile 3 koje spadaju u klasike. Da, shag i mullet možda jesu bile glavni trend proteklih meseci, ali se čini da su u finalnoj trci izgubili bitku od "večnih favorita".

Trenutno u salonima vlada prava pomama za frizurama koje zapravo dobro stoje svima, bez obzira na godine, oblik lica i teksturu kose, a evo koje 3 su dobile titulu "najtraženijih" i najlepših.

Amelie (francuski) bob

amelie bob je najpopularnija frizura u decembru.
pritnscreen/instagram 

Ukoliko ste gledali film "Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain" ("Čudesna sudbina Amelie Poulain") sigurni smo da se sećate kratkog boba glavne protagonistkinje sa mikro šiškama.

Upravo ovaj stil vratio se na velika vrata, ali jedino što varira je dužina šiški, a mnoge se odlučuju za takozvani fringe, koje su duže i oblije, te lapše "ležu" na lice i naglašavaju ga, iako postoje i varijante bez šiški koje su podjednako atraktivne.

Blunt bob

Ova forma koja naginje ka formi loba zbog dužine koja naginje od linije brade do ramena, apsolutni je favorit kada su u pitanju frizure srednje dužine. Dovoljno je kratak da možete da dobijete taj edgy efekat, a opet, dovoljno duga da možete da kosu vežete u rep ili pokupite po potrebi.

Posebno je tražena varijanta sa talasima kako najpopularnije stilizovanje kada je o ovoj frizuri reč.

Duga kosa sa "Wednesday" šiškama

duga kosa sa šiškama je najtraženija u decembru.
Instagram 

I zaljubljenice u dugu kosu imaju čemu da se raduju. S obzirom da je serija "Wendesday" vratila u modu meke curtain šiške, ovo je idealan način da frizuri date svežinu i ostavite dužinu.

Ipak, kada je reč o stilu feniranja, meki krupni talasi, kao da vas je produvao vetar su aspolutno broj jedan. Neobavezne lokne su takođe jedan od stilova koji je tražen. Dakle, ništa "pod konac", već divlje, neukrotivo, a samo je na vama da odaberete stil koji vam najviše odgovara.

duga razbarušena kosa je trenutno u trendu.
SKIMS / Planet / Profimedia 

Takođe, duga kosa sa lejerima je apsolutno na radaru, što je sjajan način da brzo dobijete više volumena, bez da žrtvujete dužinu.