Diptyque Do Son

Manje poznat floralni miris francuske niš parfimerije Diptyque na površini deluje gotovo prolećno, međutim kako upija, počinju da se osećaju njegove izražene osnovne note, benzoin i mošus, dok srednja nota ružičastog bibera dočarava zimsku atmosferu ovog parfema.

doson_face_doson100v1_1439x1200_1
Diptique 

Kiehl’s Original Musk

Prva formulacija napravljena je čak 1920. godine i zvala se Love Oil pa možete da zamislite. Osnovne note su tople i senzualne, sačinjene od mošusa, tonkinog oraha i belog pačulija. Ovaj uniseks miris definitivno je one size fits all jer teško da ćete pronaći nekoga kome se ne dopada!

kiehls_original_musk.0
Kiehl's 

Gucci Mémoire d’une Odeur

Gornja nota rimske kamilice u Gucci Mémoire d’une Odeur dobija strukturu kroz latice koralnog indijskog jasmina koje pružaju nežnost, dragocene mošuse koji daju mirisu dubinu i plemenita drva uključujući sandalovinu i laganu, suptilnu kedrovinu, moćno drvo sa dubokim korenjem i neodoljivom notom vanile. Još jedan miris koji prevazilazi pol - sa ovim primerkom sigurno ne možete da pogrešite. A da, i Harry Styles ga koristi kao svoj signature scent.

o.81714
Gucci 

Byredo Bibliothèque

Spoj šljive i kože? Ljubičice i vanile? Breskve i božura? Reč je o veoma jedinstvenom parfemu koji mirisom želi da nas odvede do jedne tradicionalne biblioteke. Uronićete u blaga isparenja mirisnih stranica starih knjiga u njihovim kožnim povezima na tamnim, drvenim policama.

Byredo
Byredo 

Bottega Veneta Illusione Tonka Solaire

Lansiran je ove godine i njim vladaju drvenasti tonovi, a zatim citrusni. Kombinacija kedara i maslinovog drveta sa pomorandžinim cvetom i crnom ribizlom predstavlja neočekivan spoj koji istovremeno osvežava i utopljava, dok je bela bočica prelep dodatak svačijoj beauty polici.

72440049000
Bottega Veneta 

Maison Francis Kurkdjian Baccarat Rouge 540

Ovaj izuzetno glamurozan parfem ima posebnu istoriju - kada je kompanija Baccarat, proizvođač najprestižnijih kristala na svetu, 2014. godine (250 godina od svog nastanka) proizvela ekskluzivni parfem u količini od svega 250 bočica, cena je bila neverovatnih 4.000 dolara po komadu. Danas se može kupiti po znatno manjoj ceni, ali se i dalje smatra jednim od luksuznijih parfema na tržištu, sa čudesno drvenastim, cvetno-ćilibarsim akordima, podjednako providan, bogat i intenzivan.

235668475
Maison Francis Kurkdjian 

Tom Ford Metallique

Lansiran je 2019 i sadrži note ružičastog bibera, đurđevka, vanile i sandalovine, čineći ga slatkim ali i puderastim. Karakteristično jak parfem za ženu koja je ista takva.

12204077-8984694199186723
Tom Ford 

Jo Malone London Midnight Musk & Amber

Jedan od novijih Jo Malone proizvoda, ovaj uniseks parfem kombinuje tri prepoznatljiva mirisa koji odmah asociraju na oštar vazduh i pucketanje drveta pored kamina - miris kleke, ćilibara i crnog mošusa.

jo-sku-late01-1000x1000-0
Jo Malone