Devedesete su možda ove 2022. imale veliki "comeback", ali kada je reč o trendovima za narednu godinu, čini se da će biti u znaku sedamdesetih, kako kada je reč o modi, tako i kada se radi o stilizovanju kose. A kada smo kod frizura, pravo je iznenađenje da i kratki stilovi ove zime dobijaju svojih "5 minuta". 

U moru frizura izdvojio se mixie kao stari-novi stil koji spaja klasičan pixie cut, i popularni shaggy chop. Ova odvažna frizura veoma je brzo našla put do srca mnogih koji su želeli da drastično promene dužinu svoje kose, ali da pritom ne biraju stil za koji su potrebni sati i sati za stilizovanje.

Šta je tačno mixie?

Mixie je odvažna frizura koja je duža pozadi, a neznatno kraća napred, do dužine pixija. Dokle ćete pustiti zadnje delove, samo je do vas. Frizura koja je 70-ih bila glavni hit, sada je dobila moderniju formu, a ukoliko želite da je definišete, možete je opisati kao "razigraniji pixie". 

Mixie odgovara i svim teksturama kose, nevezano da li imate ravnu, tasalastu ili kovrdžavu kosu. Samo je bitno kod kose koja nije ravna da se šiša dok je u prirodnom "stanju" kako bi lejeri izgledali dobro i kada ih stilizujete sami.

Veliki plus je što ovakva kratka frizura naglašava jagodice i ističe liniju brade, što je sjajno ukoliko tražite stil sa kojim će vam lice vizuelno delovati "mršavije".

Kako stilizovati mixie? 

Ova frizura prvenstveno je nastala kao odgovor na potrebe onih koji nemaju mnogo vremena ili volje da satima stilizuju kosu ili je redovno feniraju, a opet, ne žele previše kratku kosu. Bonus kod mixija je što možete da ga fenirate ili uvijate duže delove, a možete jednostavnu kosu "nagužvati" sa malo laka, i završili ste posao.