Vremena kada je seda kosa bila veliko "no-no" i razlog zbog čega su žene panično trčale kod frizera na farbanje, konačno su iza nas. Sve je više onih koje su prigrlile svoje godine i iskustvo, te odlučile da prigrle svoje bele pramenove i ih stilizuju na najmodernije načine.

U tome naročito prednjače kratke frizure, a stilisti slavnih predlažu ovih 10 frizura uz koje ćete izgledati moćno, moderno i drugačije kao glavne trendove ove 2022. godine.

1. Ultra kratka kosa

Ultra-kratka kosa nikada ne izlazi iz trenda, a znajte da će ovakav stil u prvi plan istaći vaše oči i akcentovati jagodice.

2. Bowl cut

Ovo je još jedan stil koji lagano ali sugurno postaje sve traženiji po frizerskim salonima, a najbolje bismo ga opisali rečima: odvažno, trendy, drugačije.

3. Kratak bob sa lejerima i srebrnim pramenovima

Frizura koju je proslavila slavna glumica Jane Fonda idealna je kada želite kratku kosu, ali da ujedno dobijete i dašak holivudskog glamura. Stepenovanje kose daće joj vizuelno na volumenu, a ledeno plavi površinski pramenovi treba da naglase sedu kosu na najlepši način.

5. French Gray Bob

Kratko, oštro i šik. ovakva frizura laka je za održavanje, a zboog kombinacije pramenova kosa dobija više dimenzija i izgleda gušće.

6. Talasasti bob

Ukoliko je bob frizura koja vam se dopada, stilisti savetuju da ga stilizujete tako što ćete kosu uviti na meke talase. 

7. Duge šiške

Stilisti slavnih savetuju da ne bežite od dugih šiški. One će u trenutku transfromisati svaku frizuru i vizuelno "skinuti" godine.

8. Fade

Fade stilovi su popularni već nekoliko godina, a ovako nešto veoma je lako za održavanje i deluje šik i neobično.

9. Pixie 

Pixie je bio i ostao jedan od omiljenih stilova jer u prvi plan ističe lepotu lica, a neverovatno se lako oblikuje.

10. Undercut

Iako je možda za one odvažnije, ova frizura neverovatno se lako stilizuje, a izgleda neodoljivo i kada je isfenirana, i kada je samo nagužvate rukama.