Dopustite BeautyToku da vam pokaže kako lice na vetru može da izgleda chic. Naime, makeup trend pod nazivom cold makeup (hladni makeup) poslednjih dana dominira TikTokom, a korisnici rumenilom pokušavaju da dobiju onu prigušenu ružičastu nijansu koju osobe svetlije puti dobiju oko obraza i nosa nakon što provedu neko vreme na nemilosrdnim zimskim vremenskim uslovima.

Radi se o varijaciji trenda "sunburn blush" koji je letos dominirao među beauty fanaticima, a iako na prvu zvuči oštro, u stvarnosti izgleda vrlo efektno i lepo.

"Rumenilo se vratilo i više nije samo za obraze. Sećate li se da ste gledali kako vaša mama ili baka nanosi rumenilo na slepoočnice i preko senke? To je u srži hladnog makeup trenda'', pojasnio je celebrity šminker Aaron Paul za Bustle. Budući da ćete izgledati kao da ste dugo hodali po mećavi, ceo look izgleda pomalo praznično i prigušeno.

Hladni makeup je novi TikTok trend TikTok/zoekimkenealy

Ključni su ultra-mat baza i finiš jer niko ne sija po hladnom zimskom vremenu. Celebrity šminkerka Renée Loiz voli da koristi puder koji se razmazuje, kao i rumenila hladnijih tonova (ružičasta, narandžasta i boja bobičastog voća). Možete da uzmete različite nijanse ili koristiti samo jednu boju.

Pri nanošenju počnite od sredine obraza i nanesite tačkice manjim kistom za rumenilo prema spolja i gore. Zatim klizite kistom napred-nazad po licu, pazeći da zahvatite i bočne strane i vrh nosa. “Također je dobro naneti isto rumenilo preko kapaka samo jednom kako bi spojilo rumene obraze i nos”, kazala je šminkerka Chelsea Gehr.

Drugi korisnici TikTok otkrili su da vole da povuku rumenilo preko kupidovog luka, setiraju sve puderom i finiširaju jesenjim ružem.

Hladni makeup je novi TikTok trend TikTok/ishraani

Metode mogu da variraju, ali sve što treba jeste da nanesete hladnije rumenilo (ili nekoliko nijansi) preko obraza, nosa, kapaka i kupidovog luka - što više to bolje. Setujte mat puderom i dodajte svoje omiljene završne detalje za ultimativni zimski look.