Ove godine kremasta i tečna rumenila doživela su svoj veliki comeback. Šminkeri ih obožavaju, ali i svi oni koji su ljubitelji makeup-a, nevezano da li su profesionaci ili početnici. Uostalom, ne čudi zašto je tako, s obzirom da su ovakve formule lakše za nanošenje, bolje se blendaju, izgledaju prirodno i daju koži blistavost i zdrav sjaj kojem svi teže.

Međutim, problem nastaje kada pokušate da nađete odgovarajuću nijansu jer ih je, prema mišljenju mnogih, nedovoljno, a i sama cena im je za 20 do 50 odsto viša. Baš iz tog razloga ljubitelji šminkanja dosetili su se sjajnog trika koji će vam ne samo uštedeti novac, već i dati mogućnost da omiljenu nijansu rumenila koristite duže, pa čak i da eksperimentišete sami sa nijansama.

Postoji način da lako dobijete kremasto rumenilo.
Profimedia 

Naime, postoji brz i veoma lak način da očas posla dobijete kremasti proizvod u "kućnoj radinosti", a sve što vam treba, već imate u svom neseseru.

Pogledajte tutorijal:

SAMO VAM KREMASTO RUMENILO MOŽE DATI TAJ GLOWY FINISH O KOJEM SANJATE: Uštedite i napravite ga same i to u 2 laka koraka TikTok/katetalbertmua

Dakle, potrebni su vam:

  • omiljeno rumenilo u kamenu ili senka
  • hidratantna krema ili bilo koja druga na bazi vode
  • nožić ili čista četkica kojom ćete sastrugati malo proizvoda
  • stara posuda od šminke ili tacnica na kojoj ćete promešati proizvode

Priprema:

Nožićem ili čistom četkicom za češljanje obrva zagrebite blago površinu omiljenog rumenila ili senke za oči u željenoj nijansi sve dok ne dobijete prah. Istresite ga na podlogu za mešanje i dodajte par kapi hidratantne kreme. Što je više kreme, proizvod će biti blaži i ovo može umanjiti pokrivnu moć. Ukoliko želite pigmentisanost, dodajte još malo praha od rumenila i dobro promešajte.

Kremasta rumenila su bolja za blendanje.
Profimedia 

Nakon toga dobijeno kremasto rumenilo nanesite čistim prstima, četkicom ili blenderom i izblendajte ivice.

Ukoliko je potrebno, nakon nekoliko trenutaka setujte sve. Takođe, nanošenje bilo kog kremastog proizvoda savetuje se pre upotebe praškastih, pogotovo ukoliko želite da dobijete "glowy" završnicu.