Beauty trikovi s TikToka već nam neko vreme olakšavaju svakodnevicu, a jedan je nedavno postao viralan zahvaljujući svojoj jednostavnosti i efikasnosti. Ako muku mučite s izraženim podočnjacima, nastavite da čitate jer bi vam ovo moglo promeniti celu beauty rutinu.

Za sve je zaslužan korisnik @paintedbyspencer koji je prvi naneo rumenilo u kamenu iznad jagodica kako bi području ispod očiju dao facelifting efekt. Nakon toga, brojni korisnici su rekreirali njegov trik, a video šminkerke Alissije postao je viralan s više od 6 miliona pregleda.

TikTokerka je nanela tečno rumenilo i korektor u unutrašnje uglove ispod očiju. Sve je razmazala četkicom za korektor, a setovala ružičastim rumenilom u kamenu.

Trik s rumenilom za prekrivanje podočnjaka TikTok/makeupbyalissiac

Šminker Tommy Napoli za Allure je otkrio da se rumenilo treba naneti što više na obraz, te što bliže podočnjacima. Prema njemu, obično činimo grešku i rumenilo nanosimo prenisko, zbog čega nam lice izgleda obešeno ili sumorno. Nanošenje rumenila visoko na obraze može stvoriti iluziju viših jagodica i zategnutog lica koje prkosi gravitaciji.

Nanošenje rumenila visoko na obraze može stvoriti iluziju viših jagodica i zategnutog lica koje prkosi gravitaciji.
Profimedia 

Tečnim rumenilom u uglovima očiju poništavaju se sve sive senke, a takva rumenila i korektori često su slične teksture i formule.

Kada je reč o odabiru prave boje rumenila, Napoli kaže da treba birati nijanse breskve ili korala za korekciju podočnjaka, budući da većina ljudi ima plavo-sive podočnjake zbog nedostatka krvi, dok je suprotnost plavoj - narandžasta.