Idealno je vreme da napravite mesta za sve udobne stvari - džempere, parfeme, lakove za nokte i, naravno, boje za kosu. Proleće i leto bili su u znaku hladnih nijansi poput svetloplave inspirisane 90-ima i bakrenocrvene, ali jesen je službeno donela sezonu bogatijih, toplijih tonova u kosi.

Jedan takav primer je moka smeđa boja kose. Nijansu već obožavaju slavne dame, a imali smo je prilike videti na modnim pistama i društvenim mrežama. Slavni koloristi predviđaju kako će upravo moka smeđa biti najtrendi boja za kosu ove jeseni i zime.

"To je predivna, bogata, čokoladno smeđa boja koja pristaje različitim tonovima kože", uverena je Garnierova koloristkinja Nikki Lee. Tu boju kosu vidi kao idealnu za osvežavanje pramenova tokom i nakon praznične sezone.

Ako ste zainteresovani za promenu frizure, možete birati između nekoliko opcija - potpunu promenu boje ili samo pramenove u moka tonovima.

non touring0487253523.jpg
Profimedia 

Potreban vam još jedan razlog za moka smeđe pramenove? Nijansu je puno lakše održavati nego plavu, a tokom jesenjih i zimskih meseci ne provodite toliko vremena na suncu, što znači dugotrajnije rezultate bez izbleđivanja, napominje celebrity frizer Joseph Chase.

Ključ za postizanje idealne moka smeđe nijanse je mešanje toplih i hladnih karamelastih tonova koji se presijavaju na  suncu. Dakle, ovo nije dosadna smeđa boja, već živa kombinacija tamnijih i svetlijih pramenova.

AUTORAMADEA KOVAČ

Moka smeđa je prekrasna, bogata, čokoladna boja kose koja pristaje različitim tonovima kože.

IZVOR: INSTAGRAM

Idealno je vrijeme da napravite mjesta za sve ugodne stvari - pulovere, parfeme, lakove za nokte i, naravno, boje za kosu. Proljeće i ljeto bili su u znaku hladnih nijansi poput svijetle plave inspirirane 90-ima i bakrene crvene, ali jesen je službeno donijela sezonu bogatijih, toplijih tonova u kosi.

Jedan takav primjer je moka smeđa boja kose. Nijansu već obožavaju slavne dame, a imali smo je prilike vidjeti na modnim pistama i društvenim mrežama. Slavni koloristi predviđaju kako će upravo moka smeđa biti najtrendi boja za kosu ove jeseni i zime, piše Bustle.