Ako je ijedna frizura apsolutna gospodarica ove 2022. godine, to je bob. Međutim, ove jeseni, na tronu je frizura koja je 90-ih bila "must" i koju su nosile neke od najlepših žena svih vremena poput Linde Evangeliste ili Charlize Theron.

U pitanju je takozvani "supermodel bob", odnosno ultrakratka frizura koja pristaje gotovo svima. Stilisti ističu da ovakav stil donosi svežinu u izgled, a pritom se veoma lako stilizuje i održava.

Inspirisan 90-im, sada je dobio svoju modernu verziju koju smo mogli da vidimo i kao "must" kada je reč o uličnoj modi, ali i na crvenom tepihu. Tako su Isabeli Fontana i Grace Elizabeth prošetale popularnu frizuru na crvenom tepihu Venecijanskog filmskog festivala.

Kratak bob, ali sa puno teksture, daje više dimenzije i svežine, jer ovakav način šišanja "razbija" oštre linije karakteristične za ovaj stil i ne deformiše njegovu strukturu i liniju. Takođe, dugo drži svoj oblik što znači da nećete morati svako malo kod frizera.

"Supermodel bob" lako se prilagođava crtama lica, laska im i komplementira. Takođe, bitno je istaći i njegovu svestranost jer ga možete stilizovati na više načina. 

Stilizovanje

Koketirajte sa "zalizanim" varijantama za dodir "muževnosti", ili se poigrajte sa volumenom da biste naglasili i vizuelno oblikovali jagodice i vilicu, ali i suzili vrat. Ukoliko ga stilizujete klasično, dodajući talase ili nežne lokne, dobićete romantičnu frizuru na koju retko ko može ostati ravnodušan.  

Takođe, ovo je idealna frizura za tanku kosu jer daje volumen u gornjem delu, ali vizuelno skraćuje samu dužinu. Bez obzira na to, ova prelepa frizura je pogodna za svakog bjuti entuzijastu, te, ukoliko ste ove jeseni rešeni da promenite imidž, "supermodel bob" može biti pravo rešenje za vas.