Mnogi ljudi žele sačuvati svoj mladalački izgled koliko god mogu. Da bi se to postiglo, vrlo je važno pravilno negovati kožu. Jedan od načina kako bi koža izgledala mlađe i bila zdravija je pomoću japanske maske.

Glavni sastojak japanske maske je pirinač. Ova široko rasprostranjenna namirnica je mnogo delotvornija nego što možda mislite, jer pruža sledeće prednosti za kožu:

Pirinač je sjajan tonik

Pirinač sadrži inozitol, sastojak koji podstiče protok krvi u koži, čime se usporava starenje i poboljšava celokupno zdravlje kože.

Pirinač je bogat vitaminom B

Vitamini B imaju brojne korisne osobine za nokte, kosu i kožu, jer stimulišu regeneraciju ćelija kože čime doprinose nežnoj, jačoj i otpornijoj koži, bez fleka i bora.

jocelyn-morales-FXdpfV9TBRs-unsplash.jpg
Unsplash/Jocelyn Morales 

Pirinač ima moćan efekat protiv bora

Inozitol, sastojak riže, takođe ima sposobnost podmlađivanja lica smanjenjem bora i podsticanjem protoka krvi u koži.

Japanska maska za podmlađivanje lica

  • 3 kašike organskog smeđeg pirinča
  • 1/2 kašike destilovane vode
  • 2 kašike zrelog avokada
  • 1/2 kašike meda

Priprema

Počnite da kuvate pirinač. Koristite manju količinu pirinča kako biste uvek koristili sveže skuvan i osigurali da je maska sveža kad je nanesete na lice. Kuvajte pirrinač dok ne postane mekan pa ga iscedite i držite tekućinu u drugoj posudi. Dodajte avokado i med u pirinčana zrna i napravite homogenu smesu pomoću kašike.

Stavite mešavinu na lice i držite je 15-20 minuta. Nakon toga, očistite je pomoću pamučnog tufera i operite lice pirinčanom vodom.To će eleminisati nečistoće i male mrlje. Ova maska je mnogo jeftinija i dostupna od bilo kog drugog proizvoda za negu kože . Koristite ovu masku dvaput nedeljno, a rezultati će vas oduševiti!

Izvor: novipocetak.com