Koža oko očiju znatno je tanja u odnosu na ostatak lica i tela, te je samim tim podložnija borama i stari dva puta brže.

Ono što nas posebno brine tokom dana je perutanje i svrab kože zbog suvoće, a tokom leta fleke i crvenilo kom je podložna.

U nastavku otkrijte savete kojom ćete usporiti starenje kože oko očiju i stvaranje bora.

Masažom kože oko očiju sačuvaćete njenu elastičnost

Sigurni smo da ste u proteklom periodu pročitali koliko su važni valjci za lice, ovo je trend kojem su pristupile devojke širom sveta, i koji vam omogućava da u svega nekoliko minuta pospešite elastičnost kože lica i odgodite nastanak bora oko očiju.

Međutim, ne morate kupovati valjke, možete da prstima. Kružnim pokretima, obrnutim od kazaljke na satu, izmasirajte kožu ispod oka i penjite se sve do iznad kapka uz samu obrvu, ponavljajući pokrete dvije do tri minute.

Nemojte da zapostavite važnost hidratacije

Često odlazimo u krevet umorni i zaboravljamo koliko je hidratacija lica važna. Vreme je da izaberete adekvatnu kremu ili serum namenjen za negu tanke i osetljive kože oko očiju. Nećete pogrešiti s klasičnom kremom za lice, ali proizvodi za negu kože oko očiju imaju mnogo više hranjivih materijala, ojačaće područje lica, i učiniti je otpornijom na spoljašnje uticaje. Najbolje bi bilo da izaberete kremu ili serum koji se drži u frižideru, kako biste postigli efekt hlađenja. Naime, on podstiče cirkulaciju i čini podočnjake manje vidljivim, a vaše lice odmornijim.

Ne treba zaboraviti ni na moć unutrašnje hidratacije. Uzimajte minimalno dve litre vode dnevno i izbegavajte napitke pune kofeina kako vaša koža oko očiju ne bi izgledala starije.

Ako želite da usporite starenje kože oko očiju, redovno je negujte.
Shutterstock 

Krema sa UV faktorom štiti vašu lepotu

Kreme s UV faktorom su nam neophodne u letnim mjesecima, ali ako je vaša koža osetljiva, a ten svetao, potrebna vam je tokom cele godine. Ne trebate da preterujete - malu količinu kreme nanesite na lice i područje oko očiju u jutarnjim satima pre nego što izađete iz kuće. Sprečićete različite promene na vašoj koži, počevši od suve kože oko očiju, svraba i peruti, pa sve do fleka i drugih opasnijih promena koje nastaju u letnjim mesecima pod delovanjem velike količine UV zraka.

Ako imate svoje omiljene naočare za sunce, nosite ih uvek sa sobom, one će vas takođe zaštititi od negativnih efekata iz spoljašnjeg okruženja.

Birajte prirodnu i nežnu korektivnu kozmetiku

Posvetite pažnju čitanju deklaracije i birajte što prirodniju korektivnu kozmetiku. Uz pravilnu negu lica vaš ten će iz dana u dan biti sve bolji, tako da će vam biti dovoljna nežna kozmetika, kojom ćete upotpuniti svoj izgled. Birajte proizvode koji hidriraju kožu, koji nisu teški za vaše pore, i koje ćete lako i skinuti kada završite sa svojim obavezama u večernjim satima. Na taj način ćete takođe čuvati svoju kožu oko očiju i odgoditi nastanak bora.