Kako se leto približava, a vreme postaje toplije, očekuje se da i trendovi boja za kosu slede isti primer. To podrazumeva svetlije, vedrije i (naravno) toplije nijanse koje se savršeno slažu uz preplanuli ten i morske frizure. Zato, sledimo mantru da je leti dozvoljeno baš sve, i eksperimentišemo sa posvetljivanjem kose koja izgleda kao da je prošarana suncem.

Profesionalni frizeri kažu da će jednodimenzionalna boja ovog leta biti zamenjena balajažom visokog kontrasta koji možemo da vidimo kod slavnih zvezda - od Khloe Kardashian do Dua Lipe. Zato u nastavku donosimo sve o najnovijem trendu pod nazivom French Balayage Shadow.

Šta je French Balayage Shadow?

Francuski balajaž je trend u bojenju kose. Sve je u tome da se ova tehnika senčenja vrati svojim pariskim korenima kako bi se stvorila ona boja prirodnog izgleda, bez napora, koju mnogi sada traže. Parižani su dobro poznati kao oličenje gracioznog i lakog stila, a francuski balajaž je upravo to. Međutim, potrebna je posebna veština da bi se ovakvo nijansiranje besprekorno uradilo, te je važno da potražite L’Oreal Professionnel frizera.

*Ako i vi želite transformaciju kao sa slike posetite najbliži L`Oréal Professionnel salon ili salon Binjović u Kragujevcu čiji Instagram profil možete videti na linku.

Francuski balajaž je trend u bojenju kose.
Loreal Transformacija urađena od strane Nede u frizerskom salonu Binjović, u Kragujevcu.

Kako izgleda ova tehnika senčenja?

Lepota francuskog balajaža je u tome što je u pitanju potpuno individualni pristup, te tehnika može da varira u zavisnosti od tipa, dužine i teksture vaše kose do rezultata koji tražite. Sve je u osećaju frizera za nanošenje boje slobodnom rukom i kreiranje magije. Koren je osenčen tamnijom bojom, a dužine različitim nijansama svetlijih koje se stapaju sa vašom prirodnom bojom. Ovde možete da isprobate sve – od med plave do one najtamnije, lešnik nijanse. Najvažnije je da nema naglih prelaza, već da sve nijanse izgledaju kao da se prelivaju iz jedne u drugu. L`Oréal Professionnel Paris profesionalci ovo postižu tako što koren boje sa nekom od L`Oréal Professionnel permanentnih boja Majirel ili Inoa, zatim koriste neki od Blond Studio posvetljivača, i nakon toga se na dužine nanosi Dia Light boja.

KEY_VISUAL_N9_BI.jpg
Loreal 

Koji tipovi kose su najprikladniji za francuski balajaž?

Francuski balajaž je za sve; sve tipove, i boje, i dužine kose. Održavanje nije zahtevno jer čak i kada koren izraste, stapa se sa bojom i izgleda prirodno. Osvežavanje pramenova jednom u nekoliko meseci važno je kako bi boja izgledala podjednako živahno, u čemu će ključan deo biti pomenuta L`Oréal Professionnel Dia Light boja koja obnavlja boju na dužinama i vraća sjaj.

loreal4.jpg
Loreal 

Kako zaštiti kosu od oštećenja tokom procesa koloracije?

Da li ste čuli za L’Oreal Professionnel Metal Detox – liniju proizvoda koja neutrališe metal bakra iz kose, koji se taloži prilikom pranja? Naime, metal bakra unutar vlasi stvara rizik od pucanja vlasi i utiče na sam rezultat bojenja kose. Metal Detox linija obezbeđuje 87% manje pucanja vlasi i 100% optimalan rezultat koloracije. Takođe, L’Oreal Professionnel sada nudi i moćan posvetljivač Blond Studio 9 Bonder Inside koji posvetljuje kosu do 9 tonova.

*Instrumentalni test: Metal detox pred tretman+ tehnička usluga+ šampon+ maska.
**Bez uticaja na posveltjivanje i optimalan rezultat boje.

loreal3.jpg
Loreal