Da li je uopšte moguće prekriti podočnjake tako dobro da se uopšte ne vide i da niko i ne posumnja da ih imate?

Mnogobrojni trikovi u šminkanju nam dokazuju da ništa nije nemoguće, ali najpre uz primenu proizvoda bez kojih je teško zamisliti savršen makeup. Jedan od tih proizvoda koji će se skoro pa sigurno naći u neseseru mnogih žena jeste korektor kojim prekrivamo najpre podočnjake, ali i nepravilnosti na licu.

 Srećom, iza nas je vreme kada smo korektor nanosili ispod oka u obliku trougla i sada su neka nova i bolja “pravila” u igri.

Kako naneti korektor?

Hidratacija

Svako nanošenje šminke treba započeti pripremom lica i hidratacijom, a okoločno područje nikako ne treba izostaviti. Ukoliko vaše okoloočno područje ima tendenciju isušivanja, ne morate čekati da se krema upije već odmah krenite s nanošenjem korektora kako biste proizvode lakše izblendali.

Svako nanošenje šminke treba započeti pripremom lica i hidratacijom.
Unsplash/Nati Melnychuk 

Tekstura korektora

Na tržištu ćete pronaći brojne verzije korektora – guste, kremaste, tečne, s jačim ili slabijim prekrivanjem, s tonovima koji služe kao neutralizatori poput nijansi breskve. Ne treba se previše opterećivati već gledajte teksturu – gusti korektori uglavnom imaju više pigmenta, bolje prekrivaju i dugotrajniji su, ali u isto vreme onima sa izraženijim podočnjacima mogu istaći svaku boricu tako da stanje izgleda gore nego pre šminkanja.

S druge strane, tečni i ređi korektori se lakše nanose i blendaju, tako da gotovo ne ističu bore, međutim pokrivna moć može biti zadovoljavajuća za neke dok će za druge biti nedovoljna. Uz to, brže će skliznuti s lica.

Mesto i količina nanošenja

Kao što smo spomenuli na početku, zaboravite na iscrtavanje trougla ispod očiju, pa čak i na nanošenje korektora na vrhove obraza. Dozvoljeni su samo unutrašnji delovi očnih kapaka i na spoljašnji uglovi oka, koje je potrebno polako blendati prema sredini, izjednačavajući nanošenje sa svih strana.

Korektor se nanosi samo na unutrašnje delove očnih kapaka i na spoljašnje uglove oka.
Profimedia 

Ključ je u slojevitom nanošenju - počnite sa jednim slojem i pokušajte da izbegnete nanošenje aplikatorom.

Boja korektora

Godinama slušamo savete kako da posvetlite područje ispod očiju, ali ovaj izgled može izgledati prihvatljivo samo nekome ko već u startu nema većih problema sa diskoloracijom i borama. Odlučite se za korektor u boji vašeg tena ili možda nijansu svetliji od pudera koji koristite.

kako prekriti podočnjake korektorom  Tiktok/klaudiasyd

Alati, setovanje i popravljanje korektora

Za nanošenje korektora možete koristiti četkicu, sunđer ili najbolje prste kojima je najlakše odrediti količinu, plus, telesna temperatura olakšava nanošenje jer „stapa" proizvod sa kožom. Korektor možete setovati u tankom sloju tapkanjem četkom koju ćete otresti nakon što je umočite u puder za fiksiranje.

Za nanošenje korektora možete koristiti četkicu, sunđer ili najbolje prste.
Profimedia 

Zaboravite na backing i slične metode koje zagovaraju veliku količinu pudera za setovanje – sve će to u velikoj meri naglasiti bore! Najlakši način da popravite korektor je da ga proveravate svaka dva sata i tapkate prstima da uklonite proizvod koji se potencijalno nakupio u borama i pregibima.