S toplijim vremenom stižu i nove muke za sve nas koji redovno koristimo tečni puder. To uglavnom znači minimum još jedan dodatak u make-up torbici - ili puder za setovanje ili blotting papirići koji uklanjaju višak masnoće sa lica, jer nema šanse da ne "prosijamo" u toku dana.

Takođe, s porastom temperature mnogi izbegavaju teške proizvode koji zapušavaju pore i koji lako mogu da izgledaju neuredno kada se znojimo. Pa, šta je onda rešenje?

Zapravo, oni koji ne vole tečni puder, lako ga mogu zameniti sa 5 alternativa koje će vam i dalje dati željenu pokrivenost, ali će zahvaljujući formuli biti daleko prijatniji za nošenje.

1. Tonirana krema

Ovo je možda i prvo čime biste mogli da zamenite puder. Ne samo da tonirane kreme hidriraju lice, već i ujednačavaju ten i daju svežinu. Neretko sadrže i skincare sastojke koji pomažu da vaša koža blista čak i sa šminkom, a ujedno i sadrže zaštitni faktor što je veoma bitno.

la-roche-posay-toleriane-sensitive-medium-krema-srbotrade (1).jpg
La Roche Posay 

2. BB i CC krema

Za one kojima treba nešto više pokrivenosti, tu su BB i CC kreme. BB je skraćenica za "blemish balm", a CC za "correcting cream", te su dobar izbor ukoliko imate flekice ili bubuljice.

clinique bb krema.jpg
clinique 

3. Tonirani serumi

Ovakvi proizvodi noviteti su na beauty tržištu, ali su sve popularniji iz dana u dan. Sa toniranim serumom vi dobijate i sastojke za negu poput hijaluronske kiseline i slično, i pokrivenost koju daje tečni puder. Odlikuje ih lagana formula obogaćana pigmentom koja se lako blenda i daje koži sjaj.

serumi-true-match-nude.jpg
Loreal 

4. Tonirane SPF kreme

Kreme sa zaštitnim faktorom najbitniji su korak u nastojanju da sačuvate mladolikost i zaštitite kožu od štetnog zračenja Sunca. Zato ne čudi što je sve više toniranih SPF krema na tržištu koje spajaju dnevnu kremu, zaštitni faktor i puder u jednom proizvodu.

GLenECN69776PhotoagingControlLightSPF501121SalesVisualProduct.jpg
Eucerin 

5. Mineralni puder

Ovako nešto idealno je za one koji imaju masnu i problematičnu kožu. Izuzetno je bitno da birate mineralne, a ne obične pudere u kamenu, jer sadrži sastojke koji neće dodatno iritirati kožu. Mineralni puderi daju odličnu pokrivnu moć, a možete ih naneti bjuti blenderom ili četkom, matira i drži "masnoću" pod kontrolom, pogotovo na T-zoni.

1228128.jpg
Avon 

Underpainting tehnika je najnoviji trend šminkanja na Tiktoku Tiktok/makeupbymaryphillips