Izuzetno je bitno, kada je šminka u pitanju, da ono što direktno "leže" na vašu kožu bude kvalitetno. To naravno, nema veze sa cenom, odnosno skuplje nije uvek i bolje, pogotovo kada je reč o puderima.

Baš zato što ih nanosite na celo lice, i nosite tokom čitavog dana, bitno je da izaberete onaj koji neće opterećivati kožu, i najbitnije, neće pogoršavati njeno starenje. Tu na scenu stupaju upravo hibridne varijante koje su sve popularnije, odnosno takozvani puder serumi koji u isto vreme i neguju i prekrivaju "nesavršenosti" na koži.

Ovakvi proizvodi daju prirodniji finish, a većinski sadrže aktivne sastojke koji se bore protiv bora, bubuljica i drugih problema, ako što su peptidi, hijaluronska kiselina, vitamin C i slično, a u nastavku vam donosimo 5 puder seruma koji su se među korisnicama pokazali najbolje.

 1. Catrice Nude Drop serum puder (1.099 rsd)

catrice puder serum neguje i prekriva kožu.
Lilly.rs 

Drogerijski puder koji je definitivno u klasi high-end. Ne samo da je lagane teksture, već ima i mat završnicu, sa laganim do srednjim pokrivanjem, što ga čini idealnim za toplije dane. Formula sadrži hijaluronsku kiselinu kao i vitamin E zbog čega će vaša koža biti meka i hidrirana čak i nakon sati i sati nošenja pudera.

2. Dior Capture Totale Super Potent serum puder (20.990 rsd)

puder serum koji se posebno izdvojio potpisuje Dior.
apothecary.rs 

Ovaj puder serum sadrži i SPF 20, i dostupan je u 11 nijansi, čime nema šanse da ćete omašiti boju, a idealan je i u periodu kada se sunčate, jer ćete uvek naći svoju idealnu nijansu. Brzo se suši, a već od prve nedelje korišćenja ovog seruma protiv starenja i učvršćivanja, kvalitet kože je primetno poboljšan: izgleda mlađe, jače i blista od zdravlja. Konture lica izgledaju redefinisane, koža deluje zategnutije i čvršće, njena elastičnost je značajno poboljšana, a tekstura kože je pročišćena.

3. Clinique Even Better Clinical Serum Foundation SPF 20 (6.489 rsd)

clinique puder serum pokupio je najviše ocene.
jasmin 

Ovaj puder serum pored SPF 20 sadrži i salicilnu kiselinu, vitamin C i hijaluronsku kiselinu, što ga čini idealnim za masnu i mešovitu kožu sklonu aknama. Daje mat finiš, i ne nakuplja se u porama, a vremenom daje koži bolji izgled i rešava je nesavršenosti.

4. The Ordinary serum puder (1.010 rsd)

ordinary puder serum spada u jeftinije ali bolje.
metropoliten.rs 

Još jedan puder-serum na listi koji dolazi u čak 36 nijansi, daje mat finiš, i ima pristupačniju cenu. Ovaj puder je posebno dobar za one koji imaju suvlju kožu jer mu je jedna od baza i kokosovo ulje. Osećaj na koži je kao da nosite lagane tonirane kreme, iako je reč o puderu, a daje laganu do srednju pokrivnu moć.

5. L’Oréal Paris Age Perfect Radiant serum tečni puder (1.990 rsd)

loreal puder serum ima sjajne recenzije.
Lilly.rs 

Puder koji je sjajan odnos kvaliteta i cene. Sadrži hijaluronsku kiselinu i druge aktivne sastojke, a uz to ima i faktor 50.

Bonus video:

PRETVORITE PUDER U PENU ZA KAPUĆINO: Trik kojim ćete dobiti kožu koja je savršeno pokrivena, a deluje prirodno TikTok/rose.friederike