Ako nešto korisnici TikToka vole, onda su to make/up trikovi, posebno ako želite da vam je čeljust definisana kao kod Kate Moss u zlatnim danima njene manekenske karijere. Ako je suditi prema viralnim videima na toj platformi, za taj nam je look potrebno samo nekoliko strateških poteza bronzerom.

Iako postoji bezbroj različitih stilova i pristupa konturisanju (zavisno od izgleda koji želite), trenutno je popularan trik s kojim ćete dobiti manekenski look u samo nekoliko koraka.

Video koji je objavila korisnica Sarah’s Super Spa prikazuje jednostavnu tehniku ​​za definisanje jagodica i isklesane čeljusti nalik na supermodela. Na svom profilu deli savete o šminkanju, odnosno "svemu čemu vas mainstream beauty industrija nije naučila", piše Byrdie.

Sarah tvrdi da jagodice po uzoru na supermodele možete dobiti menjanjem mesta na koja obično nanosite bronzer, odnosno da ih nanesete više na čeljust. “Način kojem nas uče, a pomalo je neefikasan jeste da postavimo konturu jako visoko i izblendamo je prema gore ili na mestu, očistimo to malo korektorom i 'zapečemo' četkicom ispod”, rekla je u videu dok je objašnjavala standardnu tehniku.

Umesto toga Sarah savetuje da konturu postavite ispod jagodičnih kostiju, a zatim ju povučete prema bradi i po liniji čeljusti kako biste stvorili udubljeni izgled i isklesane jagodične kosti. Potom natapkajte proizvod tako da stvorite senku, a zatim spuštajte sve što ste naneli prema čeljusti, kako bi vam čeljust poprimila oblik slova V. Kako bi dodatno naglasili jagodice dodajte malo highlightera ili korektora.

SUPERMODEL CONTOUR - TIKTOK TRIK O KOJEM SVI PRIČAJU: Do isklesanog lica uz samo 1 proizvod i nekoliko ciljanih poteza TikTok/sarahssuperspa

Celi proces traje svega nekoliko minuta, a ovim jednostavnim konturisanjem dobićete dodatnu dubinu i dimenziju lica kada vam je potrebna.