Iako nas Instagram pokušava uveriti u suprotno, savršena koža zapravo ne postoji. Iako smo svi različiti i nemamo iste probleme s kožom, verovatno ste bar jednom hteli da prekrijete nesavršenosti na licu, bilo da se radi o pigmentacijskim mrljama, buubljicama ili samo neujednačenoj teksturi.

Na društvenim mrežama postoji pregršt trikova za prekrivanje akni, a jedna za koju možda dosad niste čuli je tzv. "lepljiva metoda" (sticky method). Iako naziv zvuči poprilično odbojno, dobra je stvar što su potrebna samo tri proizvoda, a prema profesionalnoj šminkerki koja ju je osmislila - njom ćete prekriti sve nesavršenosti na licu.

Mikayla Nogueira na TikToku je pokazala kako u potpunosti prekriva akne, a skupila je više od 3 miliona pregleda za samo 24h.

Kako funkcioniše 'sticky method'?

Proces počinje s hidratizirajućim serumom koji će ostaviti lepljiv sloj na vašoj koži. Iako je sama Mikayla odlučila da koristi serum s hijaluronskom kiselinom, napominje da će "svaki serum koji ostavlja lepljivi finiš na licu nakon nanošenja biti efikasan".

Zatim pređite na sledeći korak - nanesite prajmer, odnosno bilo koji proizvod koji je namenjen pripremi kože, a takođe pomaže u prianjanju šminke na lice. Mikayla je koristila E.l.f. Power Grip Primer, ali je naglasila da na tržištu postoji mnoštvo prikladnih varijanti.

Nakon toga će vam lice biti izrazito lepljivo i upravo to želite da postignete jer će se, kako kaže ova šminkerka, vaš mat korektor na lice prilepiti poput lepka. Preporučuje korišćenje četkice pri nanošenju proizvoda na bubuljice.

Lepljiva metoda TikTok/mikaylanogueira

Najvažniji korak je sledeći - pustite korektor da se osuši (zato je mat opcija najbolja). "Dajte mu dve do pet minuta da se potpuno osuši. Vreme sušenja vrlo je važno kod lepljive metode.", objasnila je Mikayla u videu. Dodatno je istakla da ni pod kojim uslovima ne blendate korektor.

Na kraju, nakon što se vaš korektor osuši, na njega stavite podlogu - puder srednje do pune prekrivnosti, a za nanošenje koristite beauty blender. Potom dovršite ostatak svoje rutine šminkanja.