Pred nama su hladniji dani, što znači da vam znojenje više neće uništavati šminku, a ako vas je promenjivo vreme nagnalo da se već poigrate s jesenjim makeup lookovima, dobro je znati šta će se nositi narednih meseci.

Kako piše InStyle - ove sezone sve je u opuštenoj zabavi, stoga zamenite vaš uredni cat-eye s razmrljanom olovkom za oči, a ruž samo natapkajte na usne.

U nastavku donosimo pregled vodećih makeup trendova za jesen 2022. koji će vladati ulicama, Instagramom i TikTokom.

1. 'Blurovane' usne

Odvažne mat usne nikada neće izaći iz mode, ali neki dani zahtevaju manje truda. Srećom, tu su 'blurovane' usne. Profesionalni šminkeri su uvereni kako ćemo ove jeseni viđati puno blago pigmentovanih usana koje nije potrebno održavati.

Mat ruž nanesite fluffy kistom za blendanje senki kako biste postigli blurovani finiš i pomešajte ga sa malo kreme da razblažite teksturu, ili se odlučite za labelo u boji.

2. Šljokice i kamenčići na očima

Dok se šminkate, mislite na seriju "Euphoria" i ekspresivne makeup lookove koje ste tamo videli. Šljokice i kamenčići na očima nikad nisu bili popularniji. 

Stručnjaci preporučuju da prvo iscrtate šablon pomoću tuša za oči jer je na taj način postavljanje ukrasa lakše i brže.

3. Vinilne usne

"Zamislite da su vam usne tako sjajne, da možete da vidite odraz u njima", predlaže direktorica Sephore, Melinda Solares. Ovaj trend možete nositi na bezbroj načina kako biste odrazili vlastiti stil - bilo odvažno poput Megan Fox na Met Gali prošle godine ili nežno za suptilniji izgled.

 4. Makeup ala Julia Fox

Kapci prekriveni tamnim senkama ili olovkom za oči, te tamne usne, prevladavale su na licima manekenki na revijama za jesen/zimu 2022. Ovaj hrabri makeup koji je bio popularan 90-ih preferira i Julia Fox.

5. Underpainting

Za što prirodnije rumenilo i sjaj "iznutra", pokušajte s unterpaintingom. Radi se o tehnici nanošenja proizvoda poput kremastog bronzera i rumenila ispod pudera, koja pomaže da se stvori besprekorna mešavina prirodnijeg izgleda. Budući da se koriste krem formule, dobićete blistaviji finiš i bolju primenu mokrih highlightera, objasnili su šminkeri za InStyle.

 6. Zapuštene obrve

Održavanje obrva - bilo da se radi o depilaciji voskom, pincetom ili tretmanima poput laminiranja - oduzima toliko vremena. Srećom, prirodne, zapuštene obrve trend su ove jeseni.

 Očešljajte obrve na gore, popunite praznine olovkom, i spremni ste za bilo koju priliku.

7. Glazirana koža

Koža će uvek biti najsvežija tokom leta, ali moguće je blistati tokom cele godine. Trend "glazirane krofne", odnosno negovane i sjajne kože, popularizovala je Hailey Bieber.

Manekenka obično nanosi sheet masku na masku za oči i ostavlja ju na licu oko 30 minuta, a potom nanosi ostale hidratantne proizvode za njegu kože.