Sigurni smo da i sami znate da samo zato što je nešto skupo ne znači nužno i da će biti dobro. Ovo se posebno vidi kada je reč o proizvodima za negu, s akcentom na kreme za predeo oko očiju. Ovaj proizvod možda je i najviše meta skepticizma, a stručnjaci veoma često diskutuju o tome da li ovako nešto zaista pomaže ili ne.

Većina krema obećava isto: smanjenje nadutosti, ublažavanje finih bora i linija, i da, neki od proizvoda zaista to i rade. Međutim, činjenica je da nije svako spreman da izdvoji od nekoliko hiljada dinara pa sve do nekoliko stotina ebra za samo par mililitara proizvoda, bez obzira što daje fantastične rezultate.

Kreme za predeo oko očiju mogu biti veoma skupe.
Shutterstock 

Zato smo se potrudili da vam nađemo jeftinije alternative najpopularnijih i dokazano efikasnih krema za predeo oko očiju koji vam neće izbiti sav novac iz novčanika, a isto su, ako ne i bolji od svojih skupih varijanti.

Ukoliko volite TATA HARPER Restorative Eye Crème (126 €)

Zamena za ovaj proizvod može biti The Body Shop Aloe Soothing Eye & Lip Contour Care (16 €). Obe formule su biljne i sadrže sok od listova aloe barbadensis kao glavni sastojak koji hladi, umiruje i hidrira umorne oči. Savršen je ako tražite idealnu jutarnju kremu za područje oko očiju jer trenutno zateže kožu i oslobađa je nadutosti.

THE BODY SHOPAloe Soothing Eye & Lip Contour Care je sjajan proizvod za malo para
bodyshopsrbija 

Ukoliko volite KATE SOMERVILLE Line Release Under Eye Repair Cream (137 €)

Mešavina peptida Kate Somerville je možda malo naprednija od AHC Hydrating Essential Real Eye Cream (21 €), ali obe varijante rade briljantan posao u sprečvanju pojave bora. Takođe glačaju teksturu i hrane kožu dajući hidrirane podočnjake umesto tamnih krugova.

Ahc Hydrating Essential Real Eye Cream for Face je jeftina varijanta Kate Somerville.
ahc 

Ukoliko volite SISLEY Supremÿa Eyes at Night (247 €)

Brojni beauty urednici hvale i Sisley i THE INKEY LIST Caffeine Serum (10 €) kreme za oči zbog njihove sposobnosti da smanje nadutost i upale zahvaljujući zdravoj dozi kofeina. Doduše, verzija The Inkey List pogodnija je za torbicu i deluje lakša od Sisley-ovog ultra-luksuznog seruma, ali to je za očekivati sa ogromnom razlikom u ceni.

THE INKEY LIST Caffeine Serum je sjajan serum za deo oko očiju.
The Inkey List 

Ukoliko volite SKINCEUTICALS A.G.E. Eye Complex Cream (97 €)

CERAVE Eye Repair Cream (15 €) će vam za daleko manje novca dati iste rezultate kao njegova skuplja varijanta od A.G.E. a čak imaju i sličnu teksturu koja hrani predeo oko očiju.

CERAVE Eye Repair Cream je sjajna krema za oči.
cerave 

Ako volite MURAD Renewing Eye Cream (80 €)

Ovo je možda i najpoznatija krema za deo oko očiju na listi, a neretko je i među preporukama slavnih. Zato je dobro znati da postoji i jeftinija alternativa koja daje identične rezultate. U pitanju je PIXI Retinol Eye Cream (25 €), a osim što usporavaju starenje kože, oba proizvoda sadrže velike količine retinola i peptida koji čine kožu ispod očiju čvrstom i glatkom.

PIXIRetinol Eye Cream je kopija Murada.
Foto: pixiemarket.com 

Ukoliko volite OMOROVICZA llumineye C (109 €)

Alternativa ovom proizvodu je SUPER FACIALIST Vitamin C + Brighten Dark Circles Eye Cream (16€) koji u sebi vitamin C koji, slično kao retinol, dermatolozi preporučuju zbog njegove efikasnosti. Obe kreme utiču na tamne krugove ispod očiju i diskoloraciju. 

SUPER FACIALIST Vitamin C + Brighten Dark Circles Eye Cream sadrži vitamin C.
super facialist 

Ukoliko volite ELIZABETH ARDEN Prevage Anti-Aging Eye Serum (117 €)

Još jedan omiljeni serum poznatih dobio je svoju dostojnu zamenu u vidu NO7 Dark Circle Corrector (28 €) kreme.Ukoliko želite da ciljate fine bore ili taj umorni izgled kože ispod očiju, onda će ove kreme za oči na bazi hijaluronske kiseline obaviti solidan posao hranjenja i toniranja. Međutim, rashladni metalni aplikatori zaista ističu oba proizvoda, pružajući mini masažu koja će vas razbuditi izjutra i ublažiti otoke. 

NO7 Dark Circle Corrector sadrži hijaluron.
No7 

Ukoliko volite LA MER The Eye Concentrate (223€)

Seaweed Peptide Eye Gel (8 €) će uspešno zameniti preskupi La Mer, a oba proizvoda daće vam osvežen izled jer sadrže morske alge i sastojke koji posvetljuju kožu.

Q+A Seaweed Peptide Eye Ge je fantastična zamena za La Mer.
Q+A