Prvo i prvo - čvrsto verujemo u radost starenja. Na kraju krajeva, kakva je privilegija živeti život pun zabave i imati bore smejalice da to i dokažu? Međutim, iako smo potpuno sumnjičavi u pogledu mnogih obećanja koja daju određeni proizvodi protiv starenja, takođe smo svesni da nema ništa loše u tome da želimo da naša koža izgleda što je moguće duže najbolje. Jedan od načina da to postignemo jeste ulaganje u pravu kremu za oči.

Čak iako ste sa 20 godina možda bili skeptični u pogledu efikasnosti ovih krema, kada ste sa 30 prvi put počeli da uočavate niz finih bora i izražajnost podočnjaka, počeli ste da primećujete značajnu razliku između dana kada koristite i kada ne koristite kremu za oči. 

Ali kada treba da počnemo za kremom za područje oko očiju, na koje promene da obratimo pažnju i koji anti-age sastojci su ključni? Pozvali smo stručnjake za negu kože i zamolili da odgovore na najčešća pitanja.

1. Kada treba da počnemo da koristimo anti-age kremu za područje oko očiju?

''U kasnim dvadesetim godinama kada se preporučuje celokupna promena rutine nege kože u borbi protiv znakova starenja. Ipak, to zavisi od različitih faktora - vašeg trenutnog kvaliteta kože na primer, ali recimo da je idealno vreme od 25. godine jer se ono poklapa sa smanjenjem nivoa kolagena u koži'' kaže dr Evoma.

2. Na koje promene na koži treba da obratimo pažnju dok starimo?

''Postoji nekoliko promena na koži koje se dešavaju sa godinama. Fine linije i bore, suvoća i dehidratacija, stanjivanje kože oko očiju i natečenost, jer kako starimo, kesice ispod očiju menjaju svoju strukturu. Može doći i do hiperpigmentacije, što podstiče povećano izlaganje suncu, ali i poremećaj hormona.''

3. Koji su sastojci ključni za izbor efikasne anti-age kreme za oči?

''Postoji nekoliko sastojaka protiv starenja koji se smatraju najvećim blagom, ali za neke od njih morate biti veoma oprezni kada ih nanosite na osetljivo područje oko očiju'', objašnjava dr Evoma. "Retinoidi su zaista moćan saveznik u borbi protiv starenja i klinički je dokazano da smanjuju pojavu finih bora. Peptidi su takođe briljantni jer podržavaju gradivne blokove kože - elastin i kolagen - koji se troše sa godinama" dodaje.

U galeriji pogledajte i koje su to najbolje kreme za okoloočno područje po mišljenju stručnjaka.

The Inkey List, Allies of Skin Odaberite svoj favorit.