Za većinu žena nakon 30. godine počinje onaj period traženja „najbolje kreme za lice 30+“, tj. krema koje umanjuju tragove starenja, ali ujedno i hrane i hidriraju naše lice. Ukoliko tražite sastojak koji će transformisati umornu i suvu kožu, vitamin C treba da bude vaš prvi izbor.

Dugo u kozmetičkoj industriji neki sastojak nije izazvao toliku pažnju, a za verodostojnost ovih tvrdnji jasno govori i činjenica da je najviše pretraživan pojam na google-u prošle godine.

Upoznajući se sa blagodatima vitamina C, ubrzo je postao neizostavan deo svakodnevne rutine nege mnogih žena.

Zašto baš vitamin C?

Nedostatak C vitamina u koži uzrokuje dehidrataciju i pojavu bora. Vitamin C je esencijalan u nezi lica nakon 30. godine jer proizvodi kolagen koji održava kožu čvrstom i zategnutom, a samim tim i mladalačkom.

Takođe, ima važnu ulogu u sposobnosti kože da se zaštiti od gubitka vode. Zato će tokom korišćenja preparata sa prisustvom vitamina C koža postati sjajnija i svežija, bez tragova umora.

Naravno, kao i sve proizvede za negu, preparat treba prilagoditi tipu kože. Ukoliko se pravilno koristi, efekti će vrlo brzo biti vidljivi, a kako kažu dermatolozi - najbolji rezultati postižu se kombinovanjem seruma i kreme. Pored toga, obratite pažnju da ga ne kombinujete sa svim sastojcima, kao što je na primer niacinamid, a za potpuni učinak pronađite proizvod koji sadrži kombinaciju vitamina npr. B, C i E.

Damama mlađim od 35 godina preporučuje se blaga krema koja obezbeđuje celodnevnu ili celonoćnu hidrataciju, dok bi starije trebalo da koriste one za revitalizaciju i učvršćivanje kože.

Kako danas većina nas živi poneseno užurbanim tempom, malo ko od nas stiže da se posveti baš svakom detalju, a unos dovoljne količine vitamina nešto je što, nažalost, najlakše preskočimo. Zato je za mladolik, ali pre svega zdrav izgled, najbolje da u dnevnu rutinu nege uključimo i vitamin C u tabletama koji će ojačati imunitet i poboljšati rad celog organizma.