S godinama koža propada i gubi elastičnost, a nakon 40-te godine taj proces se dodatno ubrzava. Dobra vest je da se starenje kože može usporiti na potpuno prirodan način i to unosom određenih namirnica.

Zaboravite na skupe tretmane i odlazak kod estetskih hirurga, da bi vaše lice bilo blistavo dovoljno će biti da pojačate unos sledećih namirnica.

One su bogate nutrijentima, vitaminima i mineralima koju su telu neophodni. Osim dobrog izgleda primetićete i da se osećate bolje i da imate više energije.

Brokoli

Ova vrlo zdrava namirnica jedna je od najbogatijih namirnica na svetu, barem kada je reč o nutrijentima. Brokoli sadrži proteine, kalcijum koji je ključan za izgradnju kostiju, vlakna, vitamina A, C i K, fitoestrogene i spojeve koji popravljaju oštećenja mišićnih tkiva i organa nastala starenjem. Vitamin A je ključan kada je održavanje mladolikog izgleda u pitanju.

Losos

Losos je jedan od najbogatijih izvora omega-3 masnih kiselina, koje pomažu u snižavanju holesterola, ali i smanjuju rizik od srčanog udara, ali i očuvanju elastičnosti kože. Ukoliko jedete lososa jednom nedeljno, krema za podmlađivanje vam neće biti potrebna. Značajan je i zbog prostaglandina koji sprečavaju upale i isušivanje kože.

Namirnice za žene posle četrdesete
Pexels/Rachel Claire 

Bademi

Bademi, orasi i pistaći dokazano su bogati vrstom antioksidansa za koje se veruje da igraju ključnu ulogu u borbi protiv slobodnih radikala koji oštećuju kožu.

Krompir

Sadrži ogromnu količinu vitamina A (koji je vrlo pogodan za vašu kožu i oči), moćnih antioksidansa i kalijuma, koji pomaže da se unište štetni efekti natrijuma na vaš krvni pritisak i kosti. Drugim rečima, krompir je prava bomba nutrijenata.

Izvor: stil.kurir.rs