Kada je sada već vrlo popularna shag frizura tek počela da privlači pažnju krajem 2020. godine, znali smo da će to biti trend koji neće tek tako proći. Radi se o tome da smo u poslednjih par godina promenili način na koji pristupamo našoj kosi - želimo da naša frizura bude što lakša za nošenje i stilizovanje, i to bez korišćenja aparata sa ekstremnom toplotom. Konačno smo ležerni, opušteni i samouvereni u prihvatanju prirodne teksture, a upravo to otelotvoruje shag.

Povrh svega, prednost dajemo frizurama zbog kojih nećemo morati svako malo da zakazujemo frizera, te je minimalno održavanje odabrane frizure poseban benefit koje od nje očekujemo.

I nismo pogrešili - shag frizura se postala je jedna od najtraženijih frizura u salonima u 2022. godini. Sa bogatim slojevima i razbarušenom estetikom, obezbeđuje efortless look Francuskinja i čini da izgledate stylish šta god obučete.

Jedina razlika u odnosu na prošlu godinu jeste što sada vlada dugi shag, za razliku od kratkog u 2021. Njeni pramenovi, dužine i teksture prilagođavaju se vašim crtama lica, a ono što je sigurno za sve jeste rock vibe 70-ih godina. Rekavši to, vredi napomenuti da smo, dok smo težili stilovima sa niskim održavanjem, prihvatali i kraće stilove. Morate samo da pogledate uspeh koji je tupi bob (uglađena antiteza shag-a) video poslednjih godina da biste videli da je to istina.

Dakle, u 2022. godini shag postaje super-shag, znatno svestraniji od onog kratkog koji ipak ne pristaje svima. Najvažnije jeste da prvo šišanje uradite kod stručnog frizera koji će odabrati pravi oblik za vas. 

Što se tiče nege, ovde mantra wash-and-go dominira. Nema gubljenja vremena na feniranje i uvijanje. Operite je i sušite difuzorom, bez četke i truda, a možete da koristite ruke pri raspršavanju i blagom stiskanju prirodnih pramenova. 

Takođe, ne zaboravite da je lepota ove frizure u teksturi - naprskajte je sprejom za volumen u kosi i mat finiš ili odaberite dobru kremu za kovrdže. Nanesite ih minimalno na koren i krajeve kako biste dodali novu dimenziju svojoj kosi.

Prva među zvezdama koja je prigrlila ovaj izgled jeste Kaia Gerber, i to onaj najšik - sa šiškama, a zatim su joj se pridružile i Halle Berry, Emily Ratajkowski, te popularna glumica iz nastavka Seks i grada Katerina Tannenbaum koja je dodatno uticala na popularnost ove frizure.

 Imune nisu ostale ni modne influenserke poput Alexe Chung sa svojom znatno kraćom kosom, ali ni JLo i Selena Gomez.