Ima nešto neodoljovo u vezi sa decenijom 70-ih godina. Sa ove tačke gledišta, način života zvuči posebno simpatično, a osećaj za estetiku apsolutno impresionira. Od širokih farmerki do velikih naočara za sunce, kada je u pitanju moda 70-ih, retko šta bismo odbili.

Sa tim se slažu i mnogi modni stručnjaci, ali šta kažu zaljubljenici u lepotu? Sa mnogih strana se moglo čuti da je povratak vajba 70-ih očigledan, a naročito kada je reč o frizurama koje će dominirati u 2022. godini.

Bujni talasi, valovite šiške, pletenice kao, razdeljak na sredini, volumen iz korena, kovrdže, i druge...

Možda vam je prva pomisao na 70. žene sa super-dugim kosama, ali ovu deceniju nisu samo one definisale. Sve od čupavih dužina i šiški do tupih bobova i veselih afro frizura, ostale su neke od bezvremenskih frizura.

Kako je ove godine lepo dočeka njen povratak, stručnjaci veruju da će se 2022. samo frizure iz ovog razdoblja tražiti u salonima.

Nastavite da skrolujete za 10 frizura inspirisanih 70-im godinama koje će vas naterati da rezervišete šišanje kod frizera možda i pre Nove godine!

1. Raskošan volumen

Ništa ne vrišti 70-e više od raskošnog volumena koji dolazi iz korena, a mnogi frizeri već sada primećuju traženost žena za volumen kao sa reklame.

2. Feder kovrdže

Zendaya sa kovrdžama izgleda kao prava disco queen 70-ih! Za retro i čupavi vajb pobrini se i da šiške budu kovrdžave.

3. Duga kosa sa šiškama

Duga kosa je zaista vladala tokom 70-ih, a frizure sa šiškama su bile više nego trendi. Tupo ošišana dužina i blage šiške za smekšavanje crta lica.

4. Kovrdžava pixie

Sedamdesete su ohrabrivale na nošenje prirodne teksture kose, a 2022. neće biti nimalo drugačija. Ovaj kovrdžavi pixie izgled odiše opuštenim šikom.

5. Volumen + bob frizura

Elegantni, sjajni bobovi koje smo navikli da viđamo u 2022. možda i ne podsećaju posebno na glamur 70-ih, ali ovaj volumen iz korena se ne može poreći.

6. Afro lokne

Ne moramo da vam kažemo da je afro frizura bila velika stvar 70-ih. Uz pretpostavku da prirodno imate afro lokne, bacite peglu za kosu jer će u 2022. godini u centru pažnje biti afro frizura koja se vratila i nastoji da tu i ostane.

7. Izrasli shag

Ako ste se u 2021. odlučili za trendi shag, ne brinite - sledeće godine se nositi i kada malo izraste. Pramenovi uz lice koji stvaraju odličan okvir i valovite šiške su sjajan način da se stvorite vrhunsku frizuru.

8. Šiške u bilo kom obliku

Sećate se da su šiške bile glavni trend 70-ih? Ova visoka punđa u kombinaciji sa laganim, kovrdžavim šiškama predstavlja retro savršenstvo.

9. Šiške s razdeljkom

Ko kaže da frizure inspirisane 70-im nisu raznovrsne? Šiške s razdeljkom ili zavesa šiške mogu se oblikovati kako god želite. Stvaraju bujniji izgled 70-ih i savršeno opisuju retro vajb toga vremena.

10. Bubble pletenica

Bubble pletenica nije imale veći preporod u ovoj godini otkako je postala popularna 70-ih. Kada ste naoružani kesicom tankih gumica za kosu, ne postoji lakša frizura za postizanje u 2 ipo minuta.