Svedoci smo da su se kraće frizure vratile su se u modu, počevši od raznih verzija boba do ultra kratkih, verzija je bezbroj, a šišanje duge kose je uvek poželjna promena.

Ipak, uvek je onih koji se ne odlučuju tako lako na skraćivanje duge kose, a nova butterfly frizura je jedna od onih koja će vas navesti na promenu jer podrazumeva srednje dužine.

Šta je butterfly frizura?

Ovom leptir frizurom dobićeš najbolje od oba sveta. Za njeno ime zaslužna je poznata celebrity frizerka Suni Bruk koja je objasnila šta leptir frizura označava.

„Butterfly frizura su zapravo dve frizure u jednoj i to daje opciju da se poigraš s idejom kraće kose bez da moraš da ošišaš svoju dugu kosu“.

Suni leptir frizuru opisuje kao optičku iluziju kojom možeš promeniti stil i stvoriti utisak velike promene.

Za postizanje ove frizure, potrebno je pažljivo uklopiti kraće odsečene pramenove na vrhu glave s dužim slojevima kose. Kraći pramenovi trebali bi da se završavaju malo ispod brade, dok bi duži trebali da budu dužine do ili malo ispod ramena. Takvi slojevi stvoriće lepršavi vibe na kosi i pojačaće njenu teksturu. Kada ti je kosa raspuštena, dobićeš predivne sjedinjene slojeve, a čim duži deo kose podigneš, kraći delovi će doći do izražaja i stvoriti iluziju kratke frizure!

Zašto je leptir frizura toliko popularna?

Butterfly frizura zapravo je samo jedna u nizu od stilova frizura mešovitih duljina koje su izrazito popularne ove godine, poput fudbalerke i „shag“ frizure.

Leptir frizura najdraža je mnogima među ovakvim stilovima frizura zbog svoje svestranosti, raznih mogućnosti stilizovanja, lakog održavanja i zato što donosi poseban dašak 70-ih.

Frizeri leptir frizuru nazivaju novijom verzijom klasičnih dugih slojeva. Razlikuje se od klasične frizure jer među slojevima postoji veća razlika u dužini, između kraćeg sloja kod brade i dužeg sloja do ramena. Upravo ta razlika omogućava da se poigraš svojom frizurom i postigneš i iluziju kraće kose.

Butterfly frizura može se napraviti na svim tipovima kose i oblicima lica. Profesionalni frizeri ipak naglašavaju kako ova frizura najbolje pristaje kovrdžavoj i talasastoj kosi, budući da dodavanje slojeva tvojim kovrdžama naglašava njihov prirodan oblik. Osim toga, naglasiće njihovu teksturu i izgled bez preteranog korišćenja proizvoda za oblikovanje tvojih kovrdža.

Kako stilizovati butterfly frizuru?

Na sreću za mnoge, butterfly frizura ne zahteva previše brige ni uređivanja. Za naglašavanje prirodne teksture tvoje kose, možeš koristiti sprej za teksturu kako bi je definisala i dala joj sjaj.

Uz ovu frizuru savršeno idu krupne lokne, a kako ih možete postići pogledajte u nastavku:

KRUPNE LOKNE PO KOJIMA JE PREPOZNATLJIVA DŽEJ LO: Evo kako da ih napravite kod kuće, bez pomoći frizera TikTok/olivia.caputo/alysilverio