Ukoliko ste se ovog proleća odlučili za veliku promenu, a želite da ponesete neku od najpopularnijih frizura sezone, onda je francuski bob baš ono što vam treba.

Uostalom, izgleda tako šik, nevezano da li je isfeniran ili ne, lako se održava i pristaje gotovo svim oblicima lica, te nije iznenađenje što ga sve više dama traži u frizerskim salonima.

Francuski tip boba varira po dužini od malo iznad ramena pa sve do linije brade, a njegova draž je i to što ga mogu nositi svi, nevezano za teksturu kose. 

Fransucki bob glavni je trend proleća.
printscreen/instagram 

Francuski tip boba

Nemojte da vas nužno zbuni naziv "francuski" jer ste ovaj neopterećen i ležeran tip frizure sigurno viđali, a samo ime aludira i na način stilizovanja koje ne uključuje puno proizvoda i "pušta" kosu da pokaže prirodnu teksturu.

Po pravilu, kosa se šiša mokra da bi se potom sačekalo potpuno sušenje (na hladno) tako da se jasno može videti na koji se način kosa suši i formira. Dakle, volumen "francuskog" boba dolazi od načina šišanja, ne od stilizovanja i raznih proizvoda. Ako je u pitanju gusta kosa, frizer se može poigrati teksturom kose i kraćim pramenovima, ali ako imate tanku kosu, bolje je ravno šišanje.

Kao najveća prednost ovog boba navodi se dugotrajnost, odnosno, dobro će izgledati i nakon šest meseci do godinu dana.

Pri korišćenju proizvoda vodite se mišlju "manje je više" i pripazite na količinu sprejeva za teksturu i šampona za suvo pranje kose. U galeriji u nastavku teksta izdvojili smo 10 primera kako sve možete nositi francuski bob:

Shutterstock, pritnscreen/instagram Pogledajte kako sve možete nositi francuski bob, kako ga stilizovati, ali i uz koje aksesoare ga je najbolje kombinovati.