Iako se rutina nege kože za suvu ili masnu kožu čini vrlo jasnom, ne može se reći isto za kombinovanu kožu. Od kontrole viška masnoće u nekim delovima lica do sprečavanja isušivanja u drugim - proizvodi koje odaberete treba da se pobrinu za sve. Dakle, da biste izbegli duboke dileme i duga istraživanja, evo odabrane rutine za negu kombinovanu kože. Sledite korak po korak jer je pravilan redosled nanošenja proizvoda ključan.

1. Sredstvo za čišćenje

Započnite sa blagim sredstvom za čišćenje kremaste teksture (npr. micelarno mleko) koji će se pobrinuti da suve oblasti vašeg lica budu hidrirane, a istovremeno će ukloniti višak ulja i prljavštine iz T-zone kako bi vaša koža bila vidljivo očišćena, pročišćena i nahranjena.

2. Toner

Toniranje predstavlja osnovu za ostale proizvode za negu kože - omogućava im da prodru duboko u kožu. Potražite one na prirodnoj bazi - obogaćene ekstraktima zelenog čaja, hamamelisa ili drugih sastojaka koji pomažu u uklanjanju prljavštine i zatvaranju pora. Naprskajte ga na kožu odmah nakon čišćenja. Takođe, možete ga ubaciti jednu u svoju tašnu i koristiti kad god je vašoj koži potrebno malo osveženja. Hidrira i trenutno matira kožu ostavljajući mek i gipki osećaj.

Za kombinovanu kožu idealni su proizvodi na bazi hijaluronske kiseline.
Unsplash/Mathilde Langevin 

3. Serum

Važno je odabrati serum sa pravim sastojcima za rešavanje vaših specifičnih problema i tipa kože. Oni koji žele da se otarase pigmentacije, gruboće ili neujednačenog tona kože treba da investiraju u serume sa vitaminom C . On je pun antioksidansa koji jačaju kožnu barijeru, smanjuju hrapavost, bore se protiv slobodnih radikala, unapređujući zdravlje kože. Samo nanesite nekoliko kapi seruma na kožu i premažite je hidratantnom kremom i kremom za sunčanje. S druge strane, ako tražite proizvod koji će hidrirati vašu kožu, a da ne učini vašu t-zonu masnom, odaberite serum obogaćen vitaminom B3 i hijaluronskom kiselinom koji brzo upijaju, lagani su za kožu, a istovremeno je i hrane.

4. Krema

Hidratacija za kombinovanu kožu je jedan od najtežih koraka jer vam je potrebno nešto što matira i hidrira u isto vreme. Investirajte u kremu koja je lagana, bez ulja, a prožeta dobrotom čistim prirodnim ekstraktima. Takođe, kao što smo već pomenuli, proizvodi na bazi hijaluronske kiseline će vam uvek biti dobar odabir.  

5. Krema za sunčanje

Krema za sunčanje bi trebala da bude neophodna u svakoj rutini nege kože. Od preranog starenja do pega od sunca i neujednačenog tona, krema za sunčanje sprečava sve te pojave i štiti vas od štetnih UV zraka. Izbegavajte teške kreme, a birajte one lagane, na bazi gela. Nelepljiva i nemasna formula omogućiče vašoj kombinovanoj koži da diše.