Glumica January Johnes na velika vrata donosi staru, zaboravljenu frizuru koju smo nosili kao deca, a koja i dan danas nosi zanimljivo ime - šerpa frizura.

Ova popularna dečija frizura dostigla je svoj vrhunac 60-ih godina, a želju da je vrati u modu poslednja je dokazala January Johnes koja se odvažila na promenu nakon lob frizure.

Glumica se ošišala na trendi šerpa frizuru Instagram/januaryjones

Pored January, na ovu trendy frizuru iz dečijih dana nije ostala imuna ni Heidi Klum koja je svoje zavesa šiške stilizovala u bowl cut. 

Šerpa frizura postaje bowl cut

Proslavlja svoj povratak i sada se zove bowl cut. Nekada je, za decu a posebno dečake, spadala je u kategoriju frizura za sva vremena. Poslednjih godina često je viđana na društvenim mrežama, a Miley Cyrus i Rihanna su je takođe nosile jedno vreme. 

Kom tip lica odgovara ova trendi frizura?

Okruglo je moto frizure, na koju se treba malo navići jer je prednji deo kose začešljan prema napred, a deo oko ušiju je otkriven. Ova trendy frizura ne pristaje svakom tipu, kao ni svakom obliku lica, definitivno.

Intenzivne boje kose takođe mogu dobro da se slažu sa ovom minimalističkom frizurom.

Okrugli oblici lica, s druge strane, definitivno ne čine sebi nikakvu uslugu, dok je veća verovatnoća da će blow out frizura najbolje stajati četvrtastim i ovalnim.

Preduslov za klasičnu šerpa frizuru jeste da vam je kosa ravna i ne previše glatka.