Ukoliko ste čekali znak da se ovog proleća odlučite za veliki rez, sada je definitivno došao taj trenutak za veliku promenu. Ovog proleća glavni fokus biće na kratkim, lepršavim, neobaveznim frizurama, koje ne iziskuju mnogo vremena za stilizovanje.

Takođe, iako se slažemo da je za kratku kosu potrebno mnogo hrabrosti, vreme je da zaboravite uvreženo mišljenje da ovako nešto stoji samo određenim damama.

Zapravo je istina da su kratke frizure atraktivne, moderne i elegantne, a ukoliko izaberete neki od narednh 5 stilova, budite sigurni da ste odabrali one koje će vam pristajati dobro bez obzira na tip kose, teksturu, oblik lica ili godine.

Kratka kosa se vraća u velikom stilu tokom proleća.
pritnscreen/instagram 

Dakle, uz ove odabire, nema šanse da ne budete zapaženi gdegod da se pojavite, jer ovako kratka kosa zrači hrabrošću i samopouzdanjem, a kakve će se kratke frizure nositi ove sezone, pogledajte u listi ispod:

1. Klasična

Anne Hathaway nosila je jedno vreme klasičnu kratku frizuru.
Shutterstock 

Klasična pixie frizura je dovoljno duga da izgleda oštro i meko u isto vreme. Odlična je za ravnu kosu (gustu ili tanku) i može se prilagoditi skoro svakom obliku lica. Pobrinite se da vam frizer oblikuje šiške makazama, jer će izgledati razdvojeno i pristajaće vašem obliku lica.

2. Mekana

Mekani pixie idealan je za one sa kovrdžavom kosom.
pritnscreen/instagram 

Ovaj stil nije ništa drugo do modernizovana pixie frizura. Sa strane je kraći, a na vrhu duži. Kosa se ne šiša po određenoj šemi, već nasumično, pa se pramenovi razlikuju i po dužini. Iz tog razloga omekšava njene jagodice i ističe oči. Idealan je za talasastu, kovrdžavu i oštru kosu.

3. Rock chick

Ova verzija je kraća iznad ušiju, sa uzburkanim pramenovima kose koji idu od šiški do potiljka. Naravno, za kompletan izgled potrebno je koristiti vosak. Odgovara ravnoj i blago talasastoj kosi, a čini da lice izgleda modernije i mlađe.

3. Talasasta

Idealna je za okruglo lice, jer ima dovoljno dlačica oko jagodica koje pomažu da lice izgleda tanje nego što jeste. Pramenovi kose su pri vrhu zaobljeni i talasasto padaju na obraze, a najbolje pristaje normalnoj i gustoj kosi koja nije izrazito kovrdžava. Jedini nedostatak je što je morate češće skraćivati.

5. Zaobljena


Samo malo duža kosa od prethodne stvara sjajnu zaobljenu frizuru. Ona ima klasičan oblik, ali ono što je čini novom su zaobljeni pramenovi kose koji joj daju mekan i lepršav karakter. Ova frizura omekšava oštrinu linije vilice i podjednako je pogodna za ravnu i kovrdžavu kosu (samo ako nije pregusta).